Acasă » 2009 » Ianuarie » 31 » Primăria satului Coloniţa de 3 zile în întuneric
23:44
Primăria satului Coloniţa de 3 zile în întuneric

Primăria locală  a rămas făra lumină de 3 zile, iar activitate instituţiei a fost în întregime  blocată din această cauză.

Serviciul poştal a fost închis, din acelaşi motiv, sătenii fiind nevoiţi să-şi achite plăţile pentru serviciile comunale în Chişinău, din cauza nefuncţionării reţelei de calculatoare.

 

Curentul electric a fost sistat de către Compania Union Fenosa din cauza neachitării datoriei Primăriei de 1000 de lei.
Deşi la sfârsit de lună există obligaţia plăţilor pentru consum, serviciile de electricitate nu au putut fi achitate la timp din cauza blocării conturilor primăriei Coloniţa, la fel ca şi a altor localităţi municipale şi a or. Chişinău.

Pentru perioada cât conturile sunt blocate, Primăria nu poate efectua operaţiuni financiare, deci activitatea este blocata pentru cateva zile.

 

 

Amintim că Departamentul de Executare a Ministerului Justiţiei a aplicat sechestru pe conturile mai multor direcţii municipale şi ale primăriilor unor localităţi din componenţa municipiului Chişinău la data de 26 ianuarie curent.

Executorii judecătoreşti şi-au justificat decizia privind aplicarea sechestrului pe conturile respective ca măsură de asigurare a achitării datoriei de 148 milioane lei către SA „Termocom”. 
La rândul său, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că, în proiectul bugetului municipal pentru anul 2009, votat săptămâna trecută în primă lectură, sunt prevăzute 180 milioane lei pentru achitarea datoriei faţă de SA „Termocom” şi a compensaţiilor la căldură. Aceasta ar însemna că în acest an, Primăria Chişinău va achita toate datoriile faţă de furnizorul de agent termic. Edilul capitalei a remarcat că în pofida acestui fapt, conturile tuturor serviciilor municipale au fost blocate şi se încearcă paralizarea activităţii întregului municipiu.

 

Categorie: Diverse | Vizualizări: 903 | Adăugat de: Linda | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 2
2 Linda  
0
REFRESH 31 ianuarie :

Primaria a primit astazi lumina, insa conturile raman in continuare blocate. Sunt deblocate doar cele care tin de salarii si serviciile "Termocom"
Electricitatea a fost restabilita pentru ca s-a platit in numerar prin intermediul altei persoane
P.S.: De obicei, se achita prin intermediul serviciilor bancare, dar fiindca conturile sunt blocate s-a incercat o alta modalitate).


1 Linda  
0
Vin alegerile... trebuie sa puna guvernarea niste bete in roate (din nou) autoritatilor locale.... Deh! Shefii.... prof

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]