Acasă » 2009 » Februarie » 10 » La Întâlnire cu Absolvenţii...
22:57
La Întâlnire cu Absolvenţii...

Şcoala din Coloniţa a găzduit duminică zeci de absolvenţi veniţi să se întâlnească cu foştii colegi şi profesori, dar şi cu frumoşii ani de şcoală.

Sunetul la clasă a fost dat pe la ora 19 00 (chiar dacă se preconizase să fie la 17 00). Nimeni însă nu i-a mai certat pe foştii elevi de întârziere, permiţându-le tuturor să treacă “la loc” în clasă, care de data asta a fost una comună - Sala Festivă.

 

“Să întoarcem Roata Timpului şi să revenim la anii de şcoală” i-au îndemnat pe absolvenţi prezentatoarele Alina Tabacaru şi Elena Brumă, eleve ale şcolii Nr. 94 “Gheorghe Ghimpu” în prezent.

 

Pe scenă au fost invitaţi directorii şcolii, pentru ai felicita pe absolvenţi şi pentru a depăna amintiri, prezenţi în sală fiind Mihail Mutoi, Elena Sârghi şi actuala directoare, Angela Zaporojan.

Elena Sârghi a fost rugată să-şi amintească de anii în care a condus instituţia şcolară. „M-am saturat repede de directorie, în 3 ani. Am înţeles că vocaţia mea este să fiu pedagog şi nu administrator. Sunt de 30 de ani în Coloniţa, 30 de ani de când sunt profesoară aici şi mă bucur că am avut noroc de un colectiv de profesori binevoitori, receptivi şi uniţi”. Dneai a mai adăugat „Îmi pare bine că „Întâlnirea cu absolvenţii” devine o tradiţie în şcoala noastră. Trebuie să o continuăm, să ne organizăm, să ne căutăm colegii, să ne întâlnim pe generaţii... căci trec anii şi nu îi mai întorci.”

Mihail Mutoi a observat cu regret, că şcoala a devenit mai mare (în special faţă de şcoala veche), însă copii sunt tot mai puţini.

Angela Zaporojan nu a întârziat nici ea să menţioneze că şcoala noastră nu poate deveni liceu fără numărul necesar de elevi. „Profit de această ocazie, ştiind că mulţi dintre Dvs. sunt părinţi şi vă rog să lăsaţi copii în sat. Atunci când în şcoală vom avea 2 clase de  a X-a, pentru a forma o clasa cu profil umanist şi alta cu profil real, în acelaşi minut ea devine liceu”.

 

După „discursurile” directorilor, Mădălina Scurtu a destins atmosfera cu un cântec vesel „Frunzuliţă măr rotat”. După care au început lecţiile, propriu-zis. În scurt timp după “Start”, Sala a devenit neîncăpătoare, astfel că unii au fost nevoiţi să stea şi în picioare.

 

Prezentatoarele au făcut „apelul”, rugând să se ridice în picioare generaţile care împlinesc în acest an 30 de ani de când au absolvit 11 clase, respectiv 20 de ani şi 10 ani.

 

Prima lecţie a fost „Limba română”, sunetul din clopoţel fiind dat de absolventul din Generaţia 79 (cei care au împlinit 30 de ani de la absolvire), Nicolae Cheptene. Acesta a trebuit să-şi aleagă încă 2 foşti colegi şi să treacă la „răspuns”... pe scenă. Tema lor a constat din 3 frământări de limbă pe care au trebuit să le spună/citească cât mai repede. Bâlbâielile lor au stârnit hohote de râs în sală şi au creat o bună dispoziţie tuturor. Iar profesorii le-au dat la toţi nota 10.

 

De serviciu la a doua lecţie, muzica, a fost Generaţia anilor ’89, sunetul fiind dat de fosta elevă Elena Ursu. Alături de alte 2 colege, au cântat melodia “Melancolie”, fiind acompaniate de întreaga sală. Şi iarăşi au luat note de 10.

 

Pentru ultima lecţie - educaţia fizică. a fost invitat să dea sunetul absolventul din Generaţia ’99, Adrian Morărescu, acesta însă nu era în sală. “A fugit de la lecţie” a strigat cineva din sală în glumă. Astfel că a trebuit să-l înlocuiască alt coleg, Andrei Butucel.

Ex-elevii cu 10 ani absolviţi în spate au trebuit să învârtească cercul, la Proba de Sport, fiind aplaudaţi de întreaga sală pentru mişcările sexy, iar notele nu au putut fi altele decât 10.

 

După ce lecţiile au luat sfârşit unii absolvenţii au luat cuvântul aducând mulţumiri profesorilor şi aducându-şi aminte de unele năzbâtii din anii de şcoală. Absolvenţii cu 30 de ani adunaţi au venit cu un cadou şcolii - un tablou. “Generaţia nostră a învăţat 10 ani în şcoala veche tot cu speranţa că ne vom muta în cea nouă… şi tot în şcoala veche am absolvit... Elevii de azi au ocazia să înveţe într-o institutie încăpătoare şi aranjată, noi venim cu acest tablou în dar, ca să o înfrumuseţeze şi mai mult” a spus Nicolae Cheptene.

 

Promoţia anului ’87 a venit şi ea cu un cadou, o enciclopedie întitulată “1000 de minuni ale lumii”, la care Radu Tabacari a venit cu un mesaj “Vă dorim ca a 1001 minune să fie creată de discipolii Dvs!”

 

După ceremonie s-a anunţat o oră pauză după care absolvenţii trebuiau să revină la dans.

În unele săli de clasă s-au făcut ore de suflet, în care profesorii şi foştii elevi au depănat amintiri şi şi-au vorbit despre realizările de peste ani, în altele au fost organizate mese copiase pentru a sărbători revederea. Sunetul i-a chemat de multe ori până i-a adunat înapoi...

 

Pe la ora 21 00 a început Marea Distracţie, absolvenţilor aprinzându-li-se călcâiele în hore moldoveneşti, dar şi în ritmuri retro ale anilor ’80 (Dj-iţă fiind şi reporterul şi fotograful nostru Vica Mazilu). Mai târziu şi-a făcut apariţia şi interpretul Adrian Ursu, fiind invitat de Nelu Ghimp.

 

„Cheful” a ţinut până la ora 00 00, iar absolvenţii mai „vârstnici” au rămas până pe la 2 00 în sălile de clasă, acolo unde, cu ani în urmă, le tremurau genunchii când le venea rândul să răspundă... 

 

Prima sâmbătă din luna februarie este declarată, Ziua Întâlnirii cu Absolvenţii şi urmează să adune colegii, profesorii, tinereţea şi amintirile în fiecare an.
 
Vedeţi şi fotografii în Albumul Foto al site-ului
Categorie: Diverse | Vizualizări: 6846 | Adăugat de: Linda | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]