Acasă » 2009 » Aprilie » 5 » Alegeri parlamentare în Moldova din 5 aprilie 2009
21:27
Alegeri parlamentare în Moldova din 5 aprilie 2009
Astăzi, 5 aprilie 2009, au avut loc alegerile în Parlamentul Republicii Moldova. La alegeri au participat 17 concurenţi electorali: 12 partide politice şi 5 candidaţi independenţi. Pragul minim de reprezentare în Parlament constituie următoarele proporţii din voturile valabil exprimate în ansamblu pe ţară: pentru un partid politic — 6%, pentru un candidat independent — 3%.
 
In satul Colonita drept de vot detin 2771 de persoane, dintre care la sectia de votare, situata in Centrul de Cultura, s-au prezentat  cca 61% adica 1690 de cetateni.
864 voturi au fost pentru Partidul Liberal
339 voturi pentru Partidul Comunist
224 voturi pentru Partidul Liberal Democrat
circa 120 voturi pentru Alianta Moldova Noastra
celelalte voturi, au fost in minoritate pentru alte partide.
 
 Alegerile nu au fost declarate valide, opozitia(Coalitia 2009) a cerut verificarea listelor electorale, in urma verificarii au fost depistate numeroase fraude, care sunt prezentatea CEC(Comisia Electoral Centrala).
Se cerceteaza aceste dovezi.
Categorie: Diverse | Vizualizări: 847 | Adăugat de: Admin | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 9
9 canibecbeii  
1
îmi vine să plîng,atîta sperantă am avut,şi la urmă na....nuştiu ce-mi vine să fac,...de s-ar face o revoluţie o să fiu primul,..eri noi ne-am călcat în picioare,mintea,cinstea,şi onoarea....noastră.mi-i foarte greu pe suflet,mai avem alţi patru ani de suferit jigodiea asta comunistă,şi fascistă..., dar să nu cădem în genunchi,ci cu fruntea sus să ne batem cu afurisiţii,dreptatea trebue să fie în capul mesei...trebue...

8 Admin  
0
Noi suntem de vina, oamenii.... desi... sunt absolut sigura ca Alegerile au fost fraudate..... aproape 50% de procente din voturi acordate comunistilor??? Ma indoiesc. Or asta inseamna ca oamenii suntchiar orbi si mai traiesc in epoca de glorie a comunismului sovietic!
Acuma mai ramane ca cineva sa demonstreze asta.... Poate se mai pot face niste verificari... poate mai incearca opozitzia ceva.... Desi..... Nu mai cred in nimik! sad

7 Admin  
0
Mda.... se gandesc la pensie... da la viitorul nostru???
Sunt extrem de dezamagita..... sad
Lume! Dar noi, sat la 7 km de Chisinau.... si comunistii au obtzinut atatea voturi si s-au plasat pe locul 2???? Mai intzeleg satele indepartate ale Moldovei... cu oameni care sunt lipsitzi de informatzie veridica si traiesc cu nostalgia anilor de candva... Dar noi????? Noi cum am putut face una ca asta???
Sunt foarte foarte trista si nu-mi vine sa cred... Chiar e un doliu natzional.. ne-a murit viitorul.. ieri, 5 aprilie 2009....

6 Hohol  
0
Baieti , am umflat-o rau de tot . Batrinii iar ne-au skuipat in cratita cu bors (principalul e ca sa li se plateasca pensia , restul nu konteaza) . Nu-i putin ca s-au nascut cu " Secera si Ciocanul" , ei nebunii vor cu ei si sa moara angry

5 canibecbeii  
0
degrabă nu mai revin acasă...

4 Admin  
0
Data 06.04.09 Ora 12:00
Voturi numărate 97.72%

Partidul Liberal 12.75% 15 mandate
Alianţa “Moldova Noastră” 9.82% 11 mandate
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 50.00% 61 mandate
Partidul Liberal Democrat din Moldova 12.26% 14 mandate

http://www.alegeri.md/

sad cry sad


3 Admin  
0
Rezultate preliminarii pe tzara!

Data 06.04.09, Ora 3:00
Voturi numărate 42.57%

Partidul Liberal 10.31% 12 mandate in Parlament

Alianţa “Moldova Noastră” 9.28% 11 mandate

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 53.61% 65 mandate

Partidul Liberal Democrat din Moldova 11.19% 13 mandate

Restul partidelor inca nu au trecut Pragul electoral.

http://www.alegeri.md/

Mai astepta..... poate are loc o rasturmare de situatzie.... Important e ca Partidele democratice sa adune un numar mai mare de voturi, pentru a avea mai multe mandate in Parlament.

"Potrivit sondajelor, în Parlament vor ajunge cel mult patru formaţiuni politice - comuniştii, liberal-democraţii, liberalii şi Alianţa Moldova Noastră. Va fi însă imposibilă formarea majorităţii fără o coaliţie a unora dintre aceste partide."

http://www.antena3.ro/stiri....33.html


2 Necunoscut  
2
sa speram... fortza PL smile

1 Admin  
2
http://www.alegeri.md/
cry

Sa speram ca rezultatele finale vor arata altfel.....


Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]