Acasă » 2010 » Ianuarie » 12 » 220 doze de vaccin pentru Colonita.
20:15
220 doze de vaccin pentru Colonita.
În prezent, în Moldova se desfășoară camapania de vaccinare împotriva gripei pandemice AH1N1. Şi Centrul de Sănătate din Coloniţa a primit un lot de vaccine, anume - 220 de doze. Dintre acestea au fost administrate doar 80, cauza declarată fiind scepticismul populaţiei faţă de medicament. Vaccinarea are loc benevol, fiind recomandată, în special, pacienților cu boli cronice.
În Colonița au fost înregistrate, pînă acum, 3 cazuri de gripă A H1N1, tratamentul cărora au decurs normal, fără complicații, după cum a afirmat D-na Tatiana Caraman, medic-şef al instituţiei.


După cum a anunțat ministrul sănătății, Vladimir Hotineanu, s-au vaccinat împotriva gripei pandemice abia 15 mii de moldoveni. Amintim că R. Moldova a primit recent din România cca 150 de mii de doze de vaccin și urmează să mai primească alte 950 mii doze de la Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit lui Holtineanu, vaccinul nu este foarte popular printre moldoveni, iar autoritățile vor estima dacă au nevoie de un număr atât de mare de medicamente antivirale.
Vaccinarea pe care o facem acum este pentru a ne proteja de virusul care bîntuie încă prin țară, dar în special pentru a ne feri de valul doi al epidemiei care va avea loc în martie-aprilie. 

Categorie: Social | Vizualizări: 975 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]