Acasă » 2010 » Mai » 4 » Prima conferinţă religioasă din COLONIŢA
01:25
Prima conferinţă religioasă din COLONIŢA
Sîmbătă, 1 mai curent, în incinta liceului "Gheorghe Ghimpu" a fost organizată o conferinţă teologică ortodoxăTitlul a fost "Confruntările Ortodoxiei", iar în cadrul acesteia s-au discutat diverse aspecte ale vieţii religioase. 
Scopul acestei conferinţe a fost de a iniţia creştinii ortodocşi  din satul Coloniţa despre orginile creştinismului.  S-a discutat despre Sfînta Treime, despre Cele 7 taine ale Sfintei Biserici, despre Originea credinţei şi despre Sfîntul Apostol Andrei.
La manifestare au fost prezenţi Ioan Uglea - vice director al Academiei Teologice din Chişinău, Octavian Moşin - purtător de cuvînt al Mitropoliei, Diaconul Andrei Iraşcu - profesor de Studiul Noului Testament la Seminarul Teologic, Corul Academiei Teologice şi alţi invitaţi.


La eveniment nu a fost prezentă prea multa lume, mai mulţi profesori, educatori şi cîţiva zeci de enoriaşi ai bisericii. 
La finele conferinţei a fost organizată o victorină cu întrebări despre cele discutate. Cei care au răspuns corect au fost  premiaţi cu iconiţe, cărţi de rugăciuni şi calendare. Ceilalţi spectatori au primit în dar iconiţe.
Acestă este prima conferinţă de acest gen organizată în Coloniţa, dar nu şi ultima - ne-a comunicat părintele Victor Tofan.

 
Categorie: Social | Vizualizări: 1170 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/5
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]