Acasă » 2010 » August » 14 » Şedinţa Consiliului local Coloniţa din 11 august 2010
23:03
Şedinţa Consiliului local Coloniţa din 11 august 2010
La 11 august 2010, ora 11.00, a avut loc Şedinţa Consiliului local al s. Coloniţa. 
La Şedinţă au fost prezenţi 10 din 13 consilieri aleşi. 

 Pe Ordinea de zi au fost următoarele subiecte:

1. Cu privire la operarea unor modificări în partea de cheltuieli a bugetului local pentru anul 2010 din mijloacele speciale ale soldului disponibil. 

Aici contabilul-şef, Ludmila Toacă a raportat despre unele schimbări în bugetul local, parvenite în urma unor cereri din partea locuitorilor s. Coloniţa. S-a discutat aici despre cererea scrisă de către administratorii site-ului colonita.ucoz.com de a acorda 1100 lei pentru a cumpăra domeniul colonita.md, în aceaşti bani incluzându-se doar suma necesară pentru cumpărarea domeniului şi plata pentru hosting, nu şi pentru remunerarea serviciilor designer-ului grafic sau reporterilor. Cererea a fost acceptată, acordându-se în acest sens 1100 lei. 

Tot în cadrul acestui subiect s-a discutat despre cererea săteanului Mircea Brenici şi a altor locuitori din str. B. P. Hasdeu, în care se solicită necesitatea creării unui teren de joacă pentru copiii din această zonă şi anume de a se permite amplasarea acestuia în locul prezentului parc, de lângă Primărie, unde se află şi Monumentul eroilor căzuţi în război. Referitor la necesitatea unui spaţiu special amenajat pentru copii, consilierii au discutat mai mult, dar, într-un final, întrebarea a rămas deschisă, urmând să mai fie discutată, motivul principal invocat fiind lipsa resurselor financiare. (vezi şi video mai jos)

2. Cu privire la expunerea la licitaţie pentru vînzarea - cumpărarea unui teren
proprietate a Administraţiei Publice Locale. 
Raportor: Calancea Gheorghe, primar

S-a discutat aici despre conflictul dintre primărie şi un agent economic care a ocupat un teritoriu aferent lotului unde activează, în mod ilegal, propunându-se ca terenul respectiv să fie scos la licitaţie şi vândut.  Unii consilieri au fost de acord, alţii împotrivă, iar alţii s-au abţinut. Majoritatea, însă a fost Pro, luându-se decizia de a se organiza licitaţia la 17 august 2010.  (vezi şi video mai jos)

3. Cu privire la modificarea statutului juridic de cămin de tip familial în bloc
locativ cu apartamente din str.31 August nr.4 . 
Raportor: Morgun Vitalie, consilier.

La acest subiect consilierul Vitalie Morgun a vorbit despre necesitatea modificării statutului juridic al căminului de tip familial din str. 31 august, în bloc locativ cu apartamente, din cauza mai multor cauze şi probleme. Unii consilieri au fost împotrivă, motivând că asta le va da posibilitate locatarilor să privatizeze apartamentele şi astfel, Coloniţa să rămână fără locuinţe pentru specialiştii care ulterior ar putea veni în sat. Membrii comisiei care au analizat problema dată au afirmat însă că s-a cercetat situaţia şi se vor da bonuri, care oferă mai multe posibilităţi, doar anumitor categorii de persoane (specialişti care lucrează în sat de mai mult timp, etc.). Juristul Vasile Braghiş a propus ca să se modifice statutul nu în bloc locativ cu apartamente, ci în bloc locativ departamental, fapt care nu va permite privatizarea locuineţei de către oricine şi mai ales nu fără acordul primăriei. Această propunere a fost votată pozitiv. (vezi şi video mai jos)

4. Cu privire la operarea unor modificări în dispoziţia nr.13-d din 14.03.2003.

La acest subiect s-a discutat mult şi cu certuri aprinse dintre cei implicaţi, despre un conflict mai vechi dintre Vladimir Ghimp şi familia Chirtoacă. Cauza a fost o eroare care s-a făcut, cu intenţie sau fără, în nişte acte din 2003 care oferă cu un ar şi jumătate de teren mai mult decât era iniţial, lui Vladimir Ghimp în defavoarea familie Chirtoacă, aceştia fiind rude şi vecini. Consilierii au fost de acord că eroarea făcută de către Primărie trebuie să fie rectificată de ei, dându-i dreptate lui Chirtoacă, moştenitor de drept al casei Irinei Ghimp. Partea cealaltă nu a fost de acord cu cele invocate şi au afirmat că problema va fi rezolvată prin judecată.  (vezi şi video mai jos)








Categorie: VIDEO | Vizualizări: 1703 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]