Înregistrare | Autentificare
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum de discuţii » Actualitatea în discuţie » Evenimente fierbinţi din ţară în discuţie » Protestul anti-comunist! Aprilie 2009. Expune-ţi părerea!
Protestul anti-comunist! Aprilie 2009. Expune-ţi părerea!
AdminDate: Miercuri, 08 Apr 2009, 19:58 | Message # 1
Group: Administrators
Messages: 5
Status: Offline
În centrul Chişinăului, începând cu data de 6 aprilie curent, mii de oameni, în special tineri, protestează, acuzând guvernarea comunistă de fraudarea votului din 5 aprilie si solicitând repetarea alegerilor parlamentare.

Ce părere aveţi despre aceste evenimente? Credeţi că se acţionează corect?
Ce ar trebui să facem mai departe?
Obţinem dreptatea prin violenţă sau poate prin metode paşnice?

Expune-ţi-vă părerea!

Filmuletze video la subiect

http://free-kino.com/revolutie.php
wink

 
AdminDate: Miercuri, 08 Apr 2009, 21:09 | Message # 2
Group: Administrators
Messages: 5
Status: Offline
Parerea mea... e mare mare tampenie tot ce se intampla acum! Am spus si o voi mai spune! Oamenii si-au pierdut ratziunea si se lasa condusi de niste provocatori!!! Si totul va fi in defavoarea noastra!
Trebuie sa PROTESTAM PASNIC!!!!!!!!!!!!!
Am aratat ieri tot ce am putut....
Daca mai distrugem ceva... va putea fi considerata Lovitura de Stat... si atunci armata va avea dreptul sa atace in cel mai direct sens!

E bine ca lumea s-a trezit si incearca sa faca ceva! Dar nu trebuie sa exageram!!!

Putem considera ca nu mai avem economie, nu mai avem politica normala, sfera sociala..... Milioane de lei vor fi investitzi pt. renovare... De unde vor fi luatzi banii??? Din buzunarele noastre!!!!!
Din buzunarul meu personal!!! Ca nu mi se va da bursa pet. luna mai!!!!! Iar parintzilor li se va "taia" din salariu! De ce???

Totul este o provocare! Si noi am prins rama din carlig!
Trebuie sa actionam RATZIONAL!!!

Unii vor spune ca daca nu s-ar fi facut ceea ce s-a facut ieri, nimeni nu ne-ar fi auzit. Poate au dreptate... dar trebuia sa nu fie depasita limita!
Acuma se discuta problema.. si??? Si ce folos? Nu exista nimeni care sa organizeze lumea.... suntem ca o turma (sorry) scapata de sub control... Trebuie un Cap ratzional.....

Multa lume vine la protest, striga, urla, arunca cu pietre, dar NU STIE pentru ce lupta! Nu stiu ce vor de fapt sa obtzina cu "revolutzia" asta! Si nu stiu nici ce consecintze poate sa aduca....

E parerea mea pur subiectiva!
Astept si alte opinii. Trebuie sa discutam, pentru a putea obtzine ceva!

 
canibecbeiiDate: Miercuri, 08 Apr 2009, 23:39 | Message # 3
Group: Users
Messages: 6
Status: Offline
sunt,convins căci protestanţii au fost provocaţi de comunişti,ca apoi să dea vina însuşi pe noi,au ţinut ca cu dinţii economiea să nu cadă brusc pînă pe 5 Aprilie,şi acum au cu ce motiva,...au să zică căci opoziţia e devină,...dar noi ştim căci nu e aşa şi ne vom lupta(în mod paşnic desigur) pentru dreptate....nu înţeleg de ce opoziţia nu este în frunte, şi să conducă în mod paşnic,MAREA ADUNARE NAŢIONALĂ, fără susţinerea lor,puţine şanse sunt...
 
AdminDate: Joi, 09 Apr 2009, 10:32 | Message # 4
Group: Administrators
Messages: 5
Status: Offline
De ce opozitzia nu este in frunte? Parerea mea e ca liderii politici trebuie acum sa adune dovezi ca alegerile au fost fraudate/incalcate! Acest lucru este important!!! Nu trebuie sa se lase provocatzi si ei acum, caci nu obtzinem niciun rezultat astfel!
De astazi, in decurs de 5 zile, partidele de opozitzie au obtzinut dreptul de a verifica listele alegatorilor! Sa speram ca vor aduna dovezi suficiente care sa dovedeasca lumii si comunitatzilor internatzionale ca Alegerile nu sunt valide!!!

Apropo, pt. cei care nu stiu, ieri au fost anuntzate rezultatele finale ale alegerilor de catre Comisia Electorala Centrala (CEC). Comunistii au obtzinut 60 de mandate si nu 61, cate ar fi fost necesare pt. ca ei sa poata alege presedintele (si nu numai). Vezi http://www.protv.md/stiri....ie.html
Reprezinta asta inca o sansa pt. R.Moldova? Nu se stie... doar daca nu va fi "cumparat" un mandat/ o persoana din partea opozitziei.....

Dumnezeu sa ne ajute!

Avem nevoie de o schimbare pozitiva!

 
LindaDate: Joi, 09 Apr 2009, 16:48 | Message # 5
Admin
Group: Administrators
Messages: 103
Status: Offline
Audiatzi emisiunea "Puncte de reflectie" de la Radio Vocea Basarabiei din 09.04.09 cu Vitalie Enache. Invitatzi sunt Alexandru Tanase (PLDM) si Oleg Cernei (AMN)

http://voceabasarabiei.net/index.p....-enache
 
LindaDate: Joi, 09 Apr 2009, 16:59 | Message # 6
Admin
Group: Administrators
Messages: 103
Status: Offline
Apropo, ce parere avetzi despre faptul ca din Italia, 90 % din voturi au fost pentru comunisti, iar din Romania 80 %, la fel, au fost pt. PCRM? Mie mi se par de-a dreptul aberante aceste rezultate!!!

Cum puteau vota atatzia oameni pt. un partid care, in fond, se face vinovat de faptul ca ei au fost nevoitzi sa plece din tzara lor si sa munceasca la negru peste hotare! Dar din Romania???
Datele astea sunt chiar absurde si se observa ca au fost fraudate!

 
PrettyDate: Joi, 09 Apr 2009, 18:08 | Message # 7
The best
Group: Administrators
Messages: 40
Status: Offline
sunt socata, frapata si uimita, dea dreptul frapata de cita putere murdara e in tara noastra!
 
LindaDate: Joi, 09 Apr 2009, 18:16 | Message # 8
Admin
Group: Administrators
Messages: 103
Status: Offline
Voronin a recunoscut că a lăsat să fie devastate cele două sedii

http://jurnaltv.md/?article=2028

Fitzi atentzi la Video! Atunci cand a fost arborat Tricolorul pe caldire, alaturi era si un politzist!!!!

 
LindaDate: Joi, 09 Apr 2009, 18:49 | Message # 9
Admin
Group: Administrators
Messages: 103
Status: Offline
Sa ne uitam si pe participarea la vot :
Moldova are 4.000.000 locuitori din care 550.000 in Transnistria (13, 75 % )
Din 4.000.000 locuitori cca 80 % au drept de vot (procent aplicabil si Romaniei), rezulta cca 3.200.000 cetateni moldoveni cu drept de vot.
Din acestia cca 700.000-1.000.000 sunt plecati la munca in vest. Sa spunem ca 900.000.
Raman 2.300.000 in toata Moldova din care 13.75% in Transnistria nu au putut vota (cca 316.000).
Raman doar cca 1.984.000 persoane cu drept de vot prezente dincoace de Nistru.
In conditiile unei prezente acceptabile la vot de 60% ar fi iesit 1.190.400 voturi exprimate in Moldova in loc de 1.538.643.
Si pe aceasta metoda de verificare Voronin trebuie sa ne explice de unde apare diferenta de 348.243 voturi.
Ca sa atinga un numar de 1.538.643 voturi ar fi trebuit sa realizeze o prezenta la vot de 77,55 % dincoace de Nistru !!!!!

Vedetzi mai multe date aici!
http://www.ziua.net/f.php?data=2009-04-09&thread=251711&id=41957

 
anoshkaDate: Duminică, 10 Mai 2009, 12:30 | Message # 10
Group: Users
Messages: 12
Status: Offline
NU VA UIMITI de cei care vin la putere ca din simpli "oameni"se transforma in bestii,insetate de bani si putere.suntem saraci si toti viseaza sa faca saltul de calitate!!! dollar peste hotare e la fel!!!!peste tot e asa,dar lumea,poporul simplu nu e prost si se expune,toti impreuna protesteaza,incepind de la micile chestii murdare pe care le intalnesc in fiecare zi,si le scot la lumina.uniti se face puterea!!!!din pacate multi tac,ca le convine,sau au careva convenienta.asa am construit in jurul nostru un sistem de micro-coruptie de care nici nu ne dam seama.de ce pt a avea o nota buna platim profesorul,sau pentru a fi medicati platim medicul la mana???politistii,medicii,profesorii,avocatii,etc,etc sunt platiti la negru si in felul asta nu ajunge nici un ban la stat de unde ar trebui sa se formeze pensiile pt batrini,sustionerea pt handicapati si multe alte lucruri de care nu putem beneficia,caci nimeni nu achita taxele.aici in italia nici nu stiam de alegeri,nu cunosteam unde s-au petrecut ca nimeni a pus informatia in circulatie,si oricum nu cred ca cine sta peste hotare poate vota nestind nimic despre ce au realizat partitele politice individual,in timp ca nu esti in tara de ani de zile si nu le cunosti.Eu nu cunosc partitele,caci le inventeaza unul pe zi,ca ciupercile dupa ploaie....cum sa aleg pe cineva care apare cu promisiuni si faima numai in campania electorala???!!!???SPER CA NIMENI A VOTAT CU NUMELE MEU(eu nu am votat,ca nu as sti pe cine)asa cum am auzi caci ar fi o tragedie intradevar!!!! angry angry angry angry angry angry
 
PrettyDate: Duminică, 10 Mai 2009, 17:05 | Message # 11
The best
Group: Administrators
Messages: 40
Status: Offline
e adevarat, asa sunt gindite sistemele social-politice democrate si corecte, in care banii tai ajung la tine peste vreo citiva ani, ca pensie, insa la noi in tara chiar de nu ar fi MITA banii mei ar ajungein buzunarele hotilor in lege.
Defapt asta e realitatea ca partidele astea sunt 25 la numar, printre care si citiva candidati independenti care apar in fiecare zi si dispar tot fara urma, fac campanii electorale de mii si milionane de lei, pe cind banii astia ar putea sa-i investeasca intr-o casa de copii, sau intr-un azil de batrini, sau sa repare macar citeva drumuri, sau sa uneasca toti banii cheltuiti de la 20 de partide si sa contruiasca o fabrica/uzina, cite locuri de munca ar fi???
.... tongue noi o sa raminem saracii Europei pt mult timp inainte...
 
anoshkaDate: Joi, 14 Mai 2009, 23:05 | Message # 12
Group: Users
Messages: 12
Status: Offline
cine-i la conducere totusi....???cum au ramas treburile acolo???? shock
 
PrettyDate: Marţi, 19 Mai 2009, 02:02 | Message # 13
The best
Group: Administrators
Messages: 40
Status: Offline
la conducere, daca as mai poate fi numita este aceiasi putere comunista cu 60 de mandate in parlament din totalul de 101 iar restul apartindint partidelor PL(partidul Liberal)
PLDM( partidul liberal-democrat din Moldova) si AMN(alianţei Moldova Noastră). S-a votat la prima sedinţa preşedintele parlamentului Vladimir Voronin.
Opoziţia a refuzat să participe la votare.
urmează să se aleagă preşedintele ţării, în cazul în care acesta nu va fi ales, dar pt asta sunt necesare 61 de voturi.parlamentul se dizolvă.
Asta aşa pe scurt ceea ce e acum.
 
karina4kaDate: Sâmbătă, 23 Mai 2009, 12:36 | Message # 14
Group: Users
Messages: 14
Status: Offline
pe toti trebuie de batut akolo!!!!!!!! lumea moare de foame da ei fak presedentia ku 1500 de euro m patrat!!!
 
LindaDate: Sâmbătă, 23 Mai 2009, 12:57 | Message # 15
Admin
Group: Administrators
Messages: 103
Status: Offline
Pai da... trebuiau cumva sa fie reconstruita cladirea Parlamentului si Presedintiei... Si au fost gasitzi "tzapi ispasitori" - niste tineri nevinovetzi.... Totul era planuit din timp.....

Cititzi articolul asta din Jurnal de Chisinau....
"Reconstrucţia clădirii Parlamentului se preconiza încă în 2006"
http://www.jurnal.md/article/15500/
angry

 
Forum de discuţii » Actualitatea în discuţie » Evenimente fierbinţi din ţară în discuţie » Protestul anti-comunist! Aprilie 2009. Expune-ţi părerea!
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: