Acasă » 2008 » Octombrie » 24 » Colonita.ucoz.com – noua ta sursă de informare!
13:51
Colonita.ucoz.com – noua ta sursă de informare!

Ce este colonita.ucoz.com? De ce am creat acest site? Cui i se adresează? Care este scopul nostru şi despre ce vom scrie?  Citeşte aici!

 

Ce este colonita.ucoz.com?

Colonita.ucoz.com este prima pagină web a satului Coloniţa şi reprezintă o nouă sursă de informare pentru toţi locuitorii acestuia!

 

Timp de un an, din februarie 2007 până în martie 2008, coloniţenii au fost informaţi despre schimbările şi evenimentele care aveau loc în satul lor, despre viaţa şi activitatea diferitor personalităţi de aici, precum şi despre multe altele prin intermediul ziarului „ECOU”, o publicaţie periodică cu apariţie lunară. După ce activitatea ziarului a fost întreruptă din lipsa suportului financiar, noi, foştii membri şi colaboratori ai publicaţiei, ne-am gândit că am putea crea o nouă sursă de informare. Unii se pot întreba de ce nu reîncepem editarea ziarului, ci realizăm o pagină a satului pe internet.

Iată câteva argumente în favoarea unei pagini web:

- crearea acesteia nu necesită sume mari de bani;

- este accesibilă şi poate informa un număr mult mai mare de locuitori, decât atât cât putea să o facă un tiraj de 200 de exemplare de ziare;

- aspect vizual mult mai bun şi calitate bună a imaginilor.

În plus:

- nu necesită o periodicitate strictă, având astfel posibilitatea de a plasa materiale despre evenimente, schimbări, noutăţi odată cu apariţia lor;

- oricine se poate implica în această activitate: poate scrie materiale, poate să-şi spună părerea vizavi de diversele probleme din localitate în cadrul forumurilor de discuţii, poate comenta articolele scrise de alţi utilizatori, poate genera idei de subiecte ş.a.;

- oricine poate plasa anunţuri şi publicitate (conta plată);

Şi cel mai important, acest site nu se va limita doar la graniţele Coloniţei şi nici chiar ale Moldovei, acesta putând fi accesat şi dincolo de hotarele ţării.

 

Scopul nostru

Unul dintre scopurile principale ale site-ului este colectarea de informaţii.

Vom încerca să aducem informaţie utilă şi interesantă locuitorilor satului despre tot ce se petrece în Coloniţa şi vom încerca să aflăm răspuns la întrebările care ne frământă pe noi toţi.

Prin intermediul acestui site, sperăm că şi consătenii noştri aflaţi în prezent departe de casă vor putea avea acces la informaţie şi sperăm că le vom putea aduce satul şi casa mai aproape.

Un scop la fel de important este stimularea şi dinamizarea activităţii sătenilor.

Din păcate locuitorii satului Coloniţa, şi mai ales tinerii, sunt deosebit de pasivi. Timpul nostru se rezumă, de obicei, doar la serviciu, studii, menaj, grădinărit... Iar dacă avem puţin timp liber ni-l oferim în totalitate televizorului sau computerului. Dar satul este al nostru, al tuturor, este casa şi familia noastră şi trebuie să avem grijă de el. Dacă nouă nu ne pasă de satul şi de viitorul nostru, atunci cui altcuiva iar păsa?! Sperăm că prin intermediul acestui site vom demonstra că suntem uniţi şi că împreună putem direcţiona lucrurile înspre bine.

 

Despre ce vom scrie?

Ne dorim ca acest site să devină o sursă completă şi demnă de încredere pentru coloniţeni, de aceea vom încerca să cuprindem în materialele noastre diverse teme şi probleme, din diferite sfere de activitate, care vor lua forma de ştiri, interviuri, reportaje şi alte genuri.

De asemenea, vom lansa diferite teme de discuţii referitor la care vă veţi putea expune părerea. Iar în „Galeria Foto” veţi putea vizualiza imagini din Coloniţa, clasificate în mai multe categorii. Cu timpul, sperăm că vă vom putea oferi şi materiale audio sau video.

               

Cui i se adresează site-ul?

Acest site va cuprinde un spectru larg de teme, astfel încât să menţină treaz interesul atât a celor tineri, cât şi a celor maturi. Sperăm că oricine va găsi aici informaţii utile şi interesante. Iar dacă cineva va rămâne nemulţumit şi va dori să afle mai mult, va putea propune idei sau va putea realiza şi plasa personal articole.

 

Cine suntem?

Initiatorii proiectului sunt subsemnata, Ludmila Sârghi şi Vica Mazîlu. Alături ne este şi Ion Cheptene şi alţi câţiva utilizatori.

Sperăm că şi voi vă veţi alătura la echipa noastră şi ne veţi ajuta sa facem din acest site o sursă completă, obiectivă şi operativă de informaţie pentru toţi locuitorii satului Coloniţa.

 

Cine ne finanţează?

Dacă vă interesează cine ne finanţează şi ne susţine activitatea, vă spunem din start: suntem propriii noştri sponsori. Facem acest lucru din proprie iniţiativă şi lucrăm fără remunerare. Cerem doar: susţinere informaţională din partea autorităţilor locale şi a instituţiilor publice din sat şi din partea Dvs. activism, colaborare şi libertate în comunicare.

 

Ce înseamnă ucoz.com din numele site-ului?

Ucoz.com este un domeniu care oferă spaţiu gratuit pentru crearea paginilor web. Pentru obţinerea unui titlu de genul „colonita.md”, ar fi fost necesară o sumă suficient de mare de bani, pe care nu avem posibilitatea să o obţinem, ţinând cont că nu suntem finanţaţi de nimeni.

Sperăm că veţi utiliza cât mai des această adresă – colonita.ucoz.com, astfel încât memoria nu vă va permite să o uitaţi.

 

Nota bene!

Spune-ţi părerea şi argumenteaz-o – aceasta e una dintre regulile acestui site! Dacă spui „Îmi place” sau „Nu-mi place” nu uita să argumentezi de ce anume.

Exprimă-ţi opiniile liber şi neconstrâns de nimeni. Totuşi, nu uita de autocenzură şi autoredactarea limbajului! Rugăm toţi utilizatorii să dea dovadă de tact, educaţie şi respect şi să utilizeze un limbaj  decent în cadrul forumurilor de discuţii sau în comentariile articolelor.

 

Suntem deschişi spre colaborare şi comunicare! Dorim ca acest proiect să dureze şi să devină o sursă completă, sigură şi obiectivă de informaţii, iar acest lucru poate fi realizat numai în conlucrare cu Dvs. Împreună suntem o forţă! Deci, fiţi activi şi implicaţi-vă!

 

Dacă aveţi propuneri sau întrebări ne puteţi contacta la adresa electronică: ziar_ecou@yahoo.com

Categorie: Diverse | Vizualizări: 2337 | Adăugat de: Admin | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 8
8 teodorik  
0
sallz nu stiti unde gasesc pagina cu rezultate de la testele initiale si niste modele de test initial la fizica ms
tongue

7 nick  
0
bv
apropo faceti o treaba buna
succes in continuare
bafta
Răspuns: Multumim pentru apreciere!

6 Linda  
0
Iti multumim! smile

5 Alexandru  
1
E cu adevarat util, fetelor sinteti bravo. totasa so tineti !

4 Sandu  
0
Ma alaturi si eu linga voi smile :)
Răspuns: Va multumim pentru inregistrare si speram la o colaborare frumoasa! Bun Venit in echipa noastra!

3 pampooshka  
0

2 Admin  
0
Ma bucur smile Cu incredere... Inainteee!!!

1 Vica  
0
Tu ai talent, stii imi place ideea ba chiar mai incurajat ...tre sa vad sa fac si eu ceva trasnet

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]