Acasă » 2008 » Decembrie » 17 » Povestea semnelor de circulatie...
00:19
Povestea semnelor de circulatie...
In aceasta vara in apropierea scolii nr 94 au fost instalate marcaje rutiere, menite sa atentioneze soferii si sa protejeze elevii. Aceste semne au o poveste destul de interesanta.
Intr-o sedinta a Consiliului Chisinaului seful politiei municipale, Iacob Gumenita, a ridicat intrebarea referitor la  semnele de circulatie din zona scolilor din satele municipiului, fiecare primar primind insarcinarea de a instala cit mai curind cu putinta aceste marcaje.
La acel moment, primarul Colonitei, Gheorghe Calancea, se afla in concediu. Cu toate acestea comanda pentru procurarea semnelor respective a fost facuta de catre responsabilii de la Primarie, tranzactie care a costat primaria in jur de 18.000 lei. 
Intre timp Politia a trimis avertizare Primariei ca nu respecta termenul de instalare si au fixat un  nou termen de 4 zile.

Fiind ca instalarea a intirziat cu citeva zile politia a pedepsit aceasta « crima economica » cu o amenda in valoare de 6000 lei, care dupa instalare a fost redusa la 3000 lei. Primaria Colonitei a contestat aceasta decizie in instanta.

      D-nul Calancea considera ca aceste pedepse si aceasta strictete din partea politiei este neobiectiva si este legata de faptul ca Primarul Chisinaului e consatean de al nostru. "Şi alţi primari ai suburbiilor municipiului au fost avertizaţi, dar deşi în aceste sate, cum sunt Tohatin, Cruzesti, nu au fost puse semne de circulatie, acestia nu au fost amendati" afirmă Gheorghe Calancea.
 

Dupa ce au fost instalate, semnele nu au stat mult timp la locul lor, acestea fiind rupte, indoite si botite (ca-n Moldova), dar au fost betonate la loc si pina cind se mentin verticale.

    Sa speram ca acesti indicatori, vor avertiza soferii amatori de viteza si copii Colonitei vor fi protejati din punctul acesta de vedere.     

  

 

Iata ce a difuzat presa in acea perioada:

« Primarii din două suburbii ale capitalei, oraşul Sângera şi satul Coloniţa, au fost sancţionaţi pentru că nu au instalat marcaje rutiere „Atenţie copii” şi nu au reînnoit trecerile pietonale din preajma şcolilor.

 

Şeful poliţiei municipale, vicecomisarul Iacob Gumeniţă, a declarat pentru Info-Prim Neo că pe numele acestora au fost întocmite materiale administrative, care au fost trimise la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei – organ competent să stabilească tipul de sancţiune aplicat celor doi funcţionari.

 

Potrivit lui Iacob Gumeniţă, cei doi primari riscă amendă în valoare de 150-300 de salarii minime – între 3 şi 6 mii lei (salariul minim stabilit de legislaţia în vigoare este de 20 unităţi convenţionale, n.r.). Forţele de ordine investighează cum şi-au îndeplinit obligaţiunile şi alţi primari.

 

Primarul oraşului Sângera, Ghendie Iurco, nu a fost de găsit. Secretara de la Primăria din localitate şi-a asumat însă vina, precizând că nu l-a informat pe primar despre avertizarea de la poliţie. Aceasta chiar s-a arătat disponibilă să achite amenda în locul primarului.

 

Primarul Coloniţei, Gheorghe Calancea, este în concediu. Surse din anticameră au spus că situaţia urmează să fie discutată în cadrul unei şedinţe. » Sursa: Info-Prim Neo

 

Autor:Vica Mazilu

Categorie: Diverse | Vizualizări: 2625 | Adăugat de: Pretty | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]