Acasă » 2008 » Decembrie » 17 » Cine e cel mai bun dintre primarii municipiului?
20:39
Cine e cel mai bun dintre primarii municipiului?

“Primari între primari” - acesta a fost genericul concursului, care a avut loc la 30 noiembrie curent, la Vadul lui Voda. La acesta a participat şi primarul Coloniţei, Gheorghe Calancea,  alături de alţi doi “omologi” - primarul orăşelului Vadul lui Vodă şi pretorul sectorului Ciocana.

Programul concursului a durat cca. 4 ore, timp în care primarii au trebuit sa demonstreze că sunt cei mai buni edili şi că ei conduc cele mai frumoase şi de succes localităţi municipale.

Ei au avut de trecut prin mai multe probe “de foc”, în cadrul cărora au trebuit să vorbească despre istoria satului, să se “dueleze” la proba întrebărilor între primari etc.  Primarii au avut, de asemenea, de pregătit o temă pentru acasă; Gheorghe Calancea a recitat o poezie de Mihai Eminescu, un alt primar a improvizat o scenetă, iar altul a reprezentat o scenă de pantomimă.

Susţinători ai primarului din Coloniţa au fost şi colectivele de muzică (“Lăstăraşii”, “Mărgăritărelele”, Corul Vocal de femei) şi dans din sat, care au demonstrate că în Coloniţa există talente deosebite.

“Concursul se numeşte “Primari între primari”, dar după părerea mea numele nu este potrivit. Poate mai reuşit ar fi fost “Mândria satului”, pentru că aici nu se prezintă doar primarii, ci mai mult tot cu ce se poate mândri el. Nu este meritul meu că în Coloniţa există oameni gospodari, copii talentaţi, gospodine sârguincioase, că avem o istorie frumoasă. Dar mă mândresc cu ea şi prin intermediul acestui concurs putem face cunoscută localitatea noastră “ a afirmat Gheorghe Calancea.

Juriul a hotărât în final că  Galina Bostan, pretorul sectorului Ciocana este învingătoare, oferindu-i locul I, Gheorghe Calancea, primar de Coloniţa şi Iurie Onofriiciuc, primarul orăşelului Vadul lui Vodă situându-se ambii pe locul II.

Elena Ababii, profesoară a şc.nr. 94  şi Angela Zaporojan, directoarea şcolii au fost de părere că primarul satului nostru s-a prezentat mai bine decât cei doi. „Dl. Calancea s-a prezentat foarte bine. A fost original şi la Proba întrebărilor între primari,  totuşi a învins dna. Bostan pentru că, desigur, întreg sectorul Ciocana este mai bogat în colective de muzică, dans etc şi, respectiv, au avut o prestaţie mai bogată. ”

Concursul este organizat, în special, pentru primarii suburbiilor Chişinăului, având scopul de a face cunoscută istoria şi tradiţia acestor localităţi, cel puţin printre satele învecinate. Acesta a fost  iniţiat cu un an în urmă, iar ediţia precedentă i-a avut ca participanţi pe primarii localităţilor: Cruzeşti, Togatin şi Budeşti.

Categorie: Diverse | Vizualizări: 921 | Adăugat de: Linda | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 3
3 eu2600  
0
sigur, ca Bostan, este cur si tita pentru ce cap?

2 Linda  
0
Da? Poate... Eu n-am fost, asa ca nu pot sa spun ca a fost bun sau rau. Am scris doar parerile unor participanti si sustinatori wink

1 Persey  
0
dac seva concursu o fost fuflo,,, am fost acolo ca sormea tot o participar kkt wacko dry

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]