Acasă » 2009 » Februarie » 21 » Creşte numărul infecţiilor virale
14:43
Creşte numărul infecţiilor virale

În a doua jumătate a lunii februarie a crescut simţitor numărul îmbolnăvirilor cu infecţiile virale acute.

„Nu avem înregistrat încă niciun caz de gripă, însă avem foarte mulţi pacienţi cu infecţii virale, în medie numărul lor fiind de 30-40 pe zi, majoritatea dintre ei fiind copii” spune Elena Ţureac, medic la Centrul de sănătate din Coloniţa.

Din această cauză mulţi copii nu frecventează instituţiile de învăţământ (şcoala, grădiniţa), urmând tratament acasă.

„Sunt diriginta clasei a VII „a” şi din cei 25 de elevi din clasă, săptămâna trecută au frecventat lecţiile doar 5, restul fiind bolnavi. Săptămâna aceasta situaţia s-a îmbunătăţit, însă, în alte clase situaţia rămâne a fi critică” susţine Elena Sârghi, profesoară de istorie din şcoala medie Nr. 94 „Gheorghe Ghimpu”

Pentru evitarea gripei sunt binevenite vaccinurile anti-gripale, însă e târziu pentru a fi administrate, dacă acest lucru nu a fost făcut până la 1 februarie.

Pentru persoanele din grupul de risc, înregistrate la instituţie, cum ar fi persoanele cu diabet, hipertensiune etc. aceste vaccinuri au fost administrate gratuit.
Medicii recomandă pentru a evita îmbolnăvirea să ne întărim imunitatea şi să introducem  în rata zilnică alimentară ceapa, usturoiul şi citricele.

Categorie: Social | Vizualizări: 745 | Adăugat de: Linda | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]