Acasă » 2009 » Martie » 13 » Avem datorii... N-avem lumină...
23:15
Avem datorii... N-avem lumină...

„Am bani de dat. Am datorii la stat

No tengo dinero, no tengo dinero”

Cunoscutele versuri ale piesei lui Smiley „No tengo dinero” au devenit realitate şi pentru Primăria satului Coloniţa. Din cauza datoriilor faţă de Compania Union Fenosa, Şcoala şi Casa de Cultură din sat au fost deconectate de la curentul electric. Energia electrică a fost sistată de la 4 martie curent, cele 2 instituţii rămânând şi până astăzi fără lumină. 

Part 1

Elevii din şcoala Nr. 94 au fost întâmpinaţi după vacanţă de un clinchet de clopoţei, ca cel din prima şi ultima zi de şcoală, în loc de tradiţionalul sunet care trebuia să anunţe începerea şi sfârşitul orelor. Şi aşa se da sunetul şi acum. Noroc că a fost înlocuită vechea metodă, cea cu paharul şi lingura, căci după atâtea ziele de „întuneric” la sigur Cantina şcolară ar fi rămas lipsă cu câteva pahare.

Dar sunetul la lecţii nu este cea mai mare problemă pe care a creat-o lipsa curentului electric. Mai rău e că, acum, cantina nu le poate oferi elevilor decât tartine, suc şi mere. Supa caldă, ceaiul şi celelalte bucate rămân doar o amintire a „vremurilor bune” şi o speranţă pentru viitorul apropiat. Elevii care nu se mulţumesc cu oferta ospătăriei şcolare, vizitează şi magazinele din apropiere, fiind nevoiţi să mai întârzie cu câteva minute la ore.

Şi mai grav e că şi procesul de studii a fost afectat. Orele de informatică au loc doar pe cale verbală; xeroxul şi printerul este nefuncţionabil; actele necesare de a fi culese la calculator pentru diferite acţiuni administrative amânate; antrenamentele sportive tergiversate şi ele (din cauza imposibilităţii de a fi practicate pe întuneric, ele fiind de obicei la o oră mai târzie a zilei) etc. etc.

Responsabili de la Primărie spun că banii au fost deja transferaţi în contul Companiei Union Fenosa şi că mâine ar trebui ca aceştia să ajungă la destinaţie şi, deci, posibil să apară şi curentul electric. Însă alte surse afirmă că a fost transferat doar o parte din datorie şi că Union Fenosa nu este de acord să ofere curent electric în aceste condiţii. O posibilă soluţie a acestei probleme ar fi fost semnarea unui acord dintre Primărie şi Companie pentru achitarea în rate a datoriei, lucru carem însă, nu a fost făcut.

Rezistenţă dragi elevi şi profesori şi încredere într-o zi de mâine mai „luminată”!

Part 2

Şi Casa de Cultură a fost deconectată de la energia electrică. Din această cauză o serie de acţiuni culturale şi politice au fost amânate şi anume, organizarea sărbătorii de 8 martie şi vizita unui partid pentru a-şi prezenta platforma electorală.

Final
Încă îl aşteptăm.. Să sperăm că "Happy End-ul" nu se amână mult...


Categorie: Social | Vizualizări: 622 | Adăugat de: Linda | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 3
3 Linda  
1
Hmmm.... eu ma abtzin de la comentarii.
Ar fi bine sa comenteze ei, da' nimeni nu prea vrea sa se implice
si sa raspunda la intrebarile site-ului.....

2 Necunoscut  
0
vina principala in acest caz o are conducerea satului.... angry

1 Linda  
0
P.S.: Iertată să-mi fie ironia de pe alocuri, dar... am stat doar o zi fără lumină si mi-am dat seama ca e practic imposibil sa traiesti (in coniţiile în care suntem noi obişnuiţi) fără lumină....

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]