Acasă » 2009 » Martie » 17 » E timpul pentru o schimbare!!!
01:43
E timpul pentru o schimbare!!!
E timpul pentru o schimbare - tu contezi pentru ea!

5 aprilie 2009, este ziua în care fiecare cetăţean adevărat al Republicii Moldova va merge să-şi aleagă viitorul – schimbare spre bine, sau eşec total. Fiecare dintre noi este dator să meargă în această zi să voteze pentru că reprezentăm această ţară şi trebuie să avem grijă de ea. Nimeni nu va construi pentru noi. Noi suntem responsabilii construirii viitorului nostru.

Cu siguranţă că v-aţi săturat de mizeria pe care o avem, de sărăcia pe care o trăim şi de batjocura pe care o îndurăm. Cu toţii ne dorim un trai decent, un viitor prosper, o ţară cu perspectivă în care să ne putem afirma ca cetăţeni, ca personalităţi, ca oameni cu demnitate. De ce să mai lucrăm pentru ruşi, italieni, spanioli sau portughezi cînd putem lucra pentru noi, ajutînd ţara noastră să crească şi să le construim un viitor frumos copiilor noştri?
De ce suntem nevoiţi să-i lăsăm în voia sorţii, plecînd peste hotare în obţinerea banilor necesari pentru a trăi?
De ce nu le putem oferi o copilărie normală, cu o familie împlinită şi dragoste din partea noastră?
Răspunsul este că avem o guvernare coruptă, o conducere care nu înfăptuieşte nimic pentru oamenii care, nu că şi-au dat votul pentru ei, ci le-au dat încrederea şi susţinerea lor pentru ca aceştia să le dea posibilitatea de a trăi decent. Dar şi-a bătut joc de societate! Nu şi-au ţinut promisiunile şi au zdrobit orice posibilitate de dezvoltare şi afirmare în aceată ţară, s-au corupt şi au adus ţara la nivelul cel mai inferior. Am decăzut total in toate topurile posibile, de ar fi vorba doar de topuri, noi nu mai traim ca oamenii, am ajuns să părem „robii Europei”, în special ai Rusiei. Orice ştire de interes internaţional despre ţara noastră începe cu fraza: „Republica Moldova, cea mai săracă ţară din Europa...” De ce să fim numiţi aşa de către toţi şi priviţi de către celelalte naţiuni cu superioritate cînd noi merităm să trăim o viaţă decentă şi să avem demnitate?

Avem nevoie de o schimbare în ţara noastră. Iar schimbarea trebuie făcută cît mai curînd, pînă nu am pierdut totul. Avem multe de recuperat, avem multe de construit şi reconstruit, avem de educat o nouă generaţie şi avem nevoie de speranţă în ziua de mîine, la noi acasă!
De aceea, MERGI LA VOT! Nu fi indiferent! Fă un mic efort ce nu te costă nimic, dar care îţi va schimba viaţa, îţi va da posibilitatea să trăieşti la tine acasă, sa te simti normal, să nu fii rob pentru străini.
De aceea, pe 5 aprilie, 2009, i-aţi buletinul de identitate şi mergi la secţia de votare pentru a-ţi aduce o schimbare. Să ştii că viitorul tău este în mînile tale şi doar tu poţi face diferenţa. Nu ignora acest eveniment, pentru că ignoranţa nu construieşte nimic. Gîndeşte-te că doar 15 de minute investite în procesul de votare, îţi vor oferi mai apoi un viitor spre care vei privi cu mai mult optimism şi te asigur că nu vei regreta că ai facut-o. Tu contezi pentru ţara ta, iar ea are nevoie de tine acum! Nu lasa pe altcineva sa te foloseasca sa-ti foloseasca dreptul la vot!

Votează pe cineva demn, pe cineva care crezi că te va ajuta să te ridici şi să mergi mai departe cu mult optimism. Nu mai crede în minciuni, promisini false şi vorbe deşarte. E timpul să evoluăm.

Nu fi indiferent! Indiferenţa te costă! Schimbarea eşti TU!

Moldova in presa straina:
http://www.dfid.gov.uk/countries/europe/moldova.asp
http://www.welcome-moldova.com/articles/moldova-unhappiest-country.shtml

Categorie: Social | Vizualizări: 854 | Adăugat de: MV | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 7
7 canibecbeii  
0
Bine,ne alaturam de Romania,dar cu partea stanga a Nistrului ,ce facem?o cedam?,sau facem un alt pod de flori,si un conflict nou pe Nistru,nu e momentul potrivit.noi am depins ,depindem,si vom depinde de Russia,cit nu ne-om bate noi cu fundul de pamint,daca vom nega acest fapt,ne asteapta acelas soarta ca si pe ucraineni,haus in toate domeniile.mai avem de mincat mult malai pina se vor aranja toate la locul lor.

6 Linda  
0
Referitor la ce ai spus despre Romania.... eu cred ca anume spre ei trebuie sa ne indreptam privirea..... ei sunt poarta noastra spre Europa. Credeti ca ne va primi Uniunea Europeana cu bratzele deschise??? Ei, da... cu criza asta, nu mai trebuim nimanui... Alaturi de Romania poate ar mai fi posibil ceva ceva....

Cateva editoriale ale jurnalistului Petru Bogatu, in loc de argumente.

* http://www.jurnal.md/article/11148/
* http://www.jurnal.md/article/11215/
* http://www.jurnal.md/article/11929/


5 Linda  
0
Ai dreptate, Roman.... Oricine nu ar veni la conducere, Moldova va trece printr-o criza deosebit de profunda in urmatorii ani... si asta datorita crizei economice mondiale, dar nu numai... (si datorita prostiilor facute de guvernare, in special inaintea alegerilor)
Dar o schimbare e absolut necesara!!!!
Este nevoie de o gandire noua, de o alta strategie politica, de oameni noi, de o mentalitate directzionata spre Europa si nu imbibata de idei sovietice... Pentru progres avem nevoie de mai mult!!!

4 canibecbeii  
0
Dragii mei consateni,sa nu credem caci daca vom vota "Schimbarea" a doua zi va fi altfel,ne vom scula dimineata si vom gasi o alta Moldova...nu,fiindca suntem in noroi pina de asupra capului,sa vina la conducere macar "Papa Carlos"caci nu o sa poata face nimic,ori o sa avem o adoua Ucraina,cu doua alegeri pe an,sau ne vom confrunta mereu cu Russia ,care a pus gheara pe tarisoara noastra,si nici ca cum nu scapa prada...DE COMUNISTI TREBUE SA SCAPAM,AJUNG OPT ANI DE MINCIUNA,TOTI INTRUN PAS INAINTE!!!Dar ,pe cine vom avea in loc,suntem siguri caci nu vor spune minciuni,nu...DAR TOTUSI TREBUE SA SCHINBAM CEVA,CRED CACI PARTIDUL LIBERAL,SI ANUME DORIN...,DAR SA NU BATA PREA TARE SPRE ROMANIA, NU NE SCAPA EI...PINA CIND NU VOM REZOLVA CONFLICTUL CU TRANSNISTRIA, SUNTEM BLOCATI...

3 killer  
1
brovo votati PL ca-s de-ai nostri smile ,si-s de treaba

2 Linda  
1
Cat patetism si pasiune ai pus Vica in articolul asta.... good
Pai asa e.. cat se poate de rabdat!
Trebuie sa vorbim despre asta, sa analizam... sa obtzinem dreptate!!!!!!!!!!

1 Necunoscut  
0
Acum voi vota pentru prima data... am sustinut si voi sustine PL!!!! applause applause applause applause

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]