Acasă » 2009 » Mai » 7 » Iulian Ursu- un actor în propriai viaţă
00:23
Iulian Ursu- un actor în propriai viaţă

Actorii sunt dovezi vii ale faptului ca sufletul exista.  (Adrian Virgil Pintea)

 

Iulian Ursu s-a născut în Coloniţa în 1983, la 16 septembrie, în familia Anei şi a lui Grigore Ursu.

Are norocul de a împărţi fumosul şi greul cu doi fraţi Vitalie şi Aurel şi două surori Cristina şi Irina.                                                                                                              

A scris primele litere pe băncile şcolii nr.94... după care a studiat  la Universitatea de Muzică, Teatru şi Arte plastice din Chişinău.

 

Primul debut actoricesc a fost in anul 3 de facultate, in spectacolul „West Side Story” în rolul lui Tony la Teatrul „Luceafărul” din Chişinău.  Pe scena  “Luceafărului ”a jucat în spectacolele : “Omul cel bun din Sâciuan” ”Surâsul unei nopti de vara” ”Romeo si Julieta” “Ciuleandra” ”Luceafarul” “Mascarada,” Lady Windermere”,” Motanul incaltat” ,”Babaica”,  “Cenusareasa”.

 

De ce actoria?              

Cred că a fost voia lui Dumnezeu  n-a fost o meserie la care să visez sau să mi-o doresc  aşa a fost să fie …”

 

După 5 ani pe aripile “Luceafarului”  a luat bilet spre România, unde a  lucrat timp de 2 ani şi jumătate la teatrul din Tîrgovişte. Actoria îi este prietenă şi de această dată în spectacolele : „Cabala bigotilor”, Cocosul negru”, ”Titanic”, “Bacantele”, “Romeo si Julieta”, “Frida”. “Sarutul lui Brincusi”. 

Fiind jucate pe scana Teatrului “Tony Bulandra “. 

După ce s-a reîntors în Chişinău, joacă din nou pe scena “Luceafarului”. “Am crescut pe scena  “Luceafărului” şi, poate din acest motiv, anume această scenă mi este cea mai dragă” spune Iulian.

 

Acum e stabilit în România şi face filmări pentru diferite seriale. S-a filmat în telenovelele “Păcatele Evei”, ” Daria iubirea mea”, “Regina”, “Vine Politia”, “Doctori de mame” “La Bloc”, “De trei ori femeie” şi în filmul “Weekend cu mama”.

Deocamdată, teatru a rămas în umbră, Iulian dedicându-se jocului actoricesc din platourile de filmări.

 

Rolul preferat… Nu are un rol preferat, pentru el fiecare personaj  este  interesant in felul sau. Nu conteaza daca e principal sau secundar. Îşi face meseria cu tot sufletul. Toate rolurile sunt frumoase  însă le  preferă pe cele negative. În serialele în care s-a filmat a avut parte doar de acestea, pe cind pe scena teatrului a fost doar în roluri pozitive.


Viaţa de actor aduce şi bune şi frumoase printre care colaborările cu actori talentaşi şi faimoşi ca Costel Caşcaval, Vitalie Bichir, Bebe Cotimaniş, Dan Bordeianu, Geo Dobre, Alexandru Pascadopol şi regretatul Adrian Pintea.

 

Îl pasionează filmul şi teatru în acelaşi timp dar, …

există totuşi, o diferenţă:  în teatru vezi actorul în piele  şi oase, în  costum , fără trucuri  îl vezi pe viu şi probabil primeşti o cantitate mai mare de energie din partea actorului. Atît teatrul  cît şi filmul dacă sunt la un nivel înalt te pot invăţa ,te pot face să plîngi şi să rîzi…”

 

Cred în Dumnezeu şi atît!” Nu are idoli, nu face difenţe între actori, totuşi actorii săi preferaţi sunt: Inokenti Smoctunovski, Andrei Mironov,Oleg Tabacov,  Nicolas Cage, Al Pacino, Robert De Niro, Tom Hanks, Tom Cruise, iar actriţe: Nicole Kidman, Julia Roberts , Meryl Streep, Jessica Lange.                                

 

Are visul unui simplu muritor de rind: vrea să-şi facă meseria cît mai bine şi să de-a publicului spectacole şi filme bune.

 

Cel mai important plan de viitor este să-şi facă familia fericită.

Unicul sfat pe care îl poate oferi tinerilor actori este:

” talent 1% munca 99%”

 

Femeia visurilor sale o are alături, este soţia sa Cristina,cu care sa căsătorit recent, îşi doreşte cît mai mulţi copii...

 

În timpul liber se delectează cu muzica preferată de la populară la rap (cu excepţia manelelor), vizionează filme bune şi lecturează.

 

Referitor la politica moldovenească, spune:      

“Politica Moldoveneasca este echivalent cu circul , deşi,  n-ar vrea sa jignesc circul pentru ca acolo se intimpla lucruri frumoase, pe cind in politica nu se intimpla nimic.”

 

Meleagul meu preferat....“Nu poate fi o alta tara mai scumpa decit tara unde te-ai nascut si ai copilarit, imi  place  tot pamintul dar tara de bastina e cea mai draga.”                                                                                                                                                    

 De satul Colonita il leaga toate amintirile, aici ii sunt radacinile, aici a crescut. “Chiar  acum de Pasti mergeam pe jos prin sat si mă minunam mi-am zis că mai frumos sat nu există “

 

Totuşi este în România pentru că acolo are posibilităţi mai mari, mai multe, şi mai promiţătoare… Moldova nu i le oferă.

 

Salut pentru Coloniţa: 

Colonitenilor le urez  Doamne ajută,

să nu vă fie frică să fiţi mai buni”

Categorie: Interviu | Vizualizări: 2799 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 9
9 Aurel Ciogoreanu  
0
http://youtu.be/Xy6Zl-denvk

8 Aurel Ciogoreanu  
0
aici e filmul.

7 Aurel Ciogoreanu  
0
http://youtu.be/bu6UOKuDLI8

6 Aurel Ciogoreanu  
0
https://www.youtube.com/watch?v=Xy6Zl-denvk&feature=youtu.be

5 Aurel Ciogoreanu  
0
Team filmat in aer.Bravooooooooo.cum sati trimet filmuletul?

4 cristi  
0
sinteti un actor extraordinar.am fost la teatru piesa cinele si gradinarul, am ramas placut surprins, un talent de mare valoare,, bravo..
cu totii sinteti foarte apreciati si talentati...

3 Jay-A Cool  
0
Bravo :D

2 killer  
0

1 Linda  
0
Bravo Iulian!!! Asteptam numai noutatzi pozitive din partea ta! good

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]