Acasă » 2009 » Mai » 31 » Ziua Internationala a Copiilor
02:59
Ziua Internationala a Copiilor
                       Ziua de 1 iunie adica ziua internationala a copilului este un eveniment care se sarbatoreste peste tot in lume dar in zile diferite. 1 Iunie este recunoscuta ca ziua internationala a copilului in Moldova dar in alte tari ziua internationala a copilului se sarbatoreste la date diferite, de la tara la tara.

                       Ziua internationala a copilului a fost sarbatorita pentru prima oara in lume in octombrie 1953 si a fost sponsorizata de catre Uniunea Internationala pentru Bunastarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internationala ia venit lui Rubab Mansoor elev in clasa a 8-a si a fost acceptata si adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anl 1954.

 Ziua internationala a copilului in anumite tari are loc pe data de 20 noiembrie in fiecare an. In Polonia, Cehia,Romania si Moldova, Ziua Copilului este sarbatorita pe 1 iunie, in India se sarbatoreste pe 14 Noiembrie, iar in Japonia si Coreea de Sud, pe 5 Mai. O situatie bizara se intalneste in Germania, unde data de 1 iunie este valabila doar in jumatatea de Est, deoarece in Vest ziua este serbata pe 20 septembrie. UNICEF serbeaza Ziua Copilului pe data de 20 noiembrie.
 Pentru prima oara aceasta zi a fost proclamata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1954 fiind stabilita pentru a incuraja si celelalte tari din lume sa stabileasca o zi pentru aceasta sarbatoare  internationala. Ziua internationala are la baza si promoveaza doua idei prima dintre ele fiind legata schimbului reciproc si de ai face pe copii sa inteleaga acest concept, iar a doua idee este initierea unei actiuni de a promova bunastarea copiilor din  toata lumea.  
Ziua internationala a copilului a fost pentru prima data sarbatorita in data de 23 aprilie 1920 in Turcia. Deocamdata nu se stie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasa ca Ziua Internationala a Copilului, o singura teorie care poate fi mentionata este aceea ca un Consul General Chinez din San Francosco (S.U.A) a adunat un numar mare de copii orfani chinezi pentru a celebra Fetivalul Barcii Dragonului din anul 1925, care sa intamplat sa se nimereasca pe data de 1 Iunie in acel an, de asemenea coincide cu acea conferinta de la Genva.


Ziua Copilului - este ziua in care se celebreaza miracolul nasterii, miracolul puritatii dar si intoarcerea la inocenta.
Nu exista limite de varsta cand vine vorba de a sarbatori Ziua Copilului. Oricare dintre noi, pitic sau voinic, are voie sa se simta copil… si chiar este necesar ca macar o data pe an sa lasam in urma problemele de zi cu zi care, sa zambim curat, sa ne aducem aminte de parinti si sa simtim ca copilaria infloreste in inimile noastre.

 

Ziua internationala a copilului este sarbatorita pe data de 1 Iunie in fiecare an. De obicei aceasta este marcata prin poezii spuse de copii, programe tv pentru copii, petreceri, diferite actiuni unde sunt implicati sau sau sunt dedicate copiilor.
In Colonita acesta Ziua Internationala se sarbatoreste pe 1 iunie, dar anul acesta se va celebra pe 31 mai, pentru ca e zi de weekend si e mai comod ati pentru copii dar si pentru parintii lor.
Categorie: Social | Vizualizări: 864 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 1
1 Kevser  
0
“(Ελληνικά) ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΕΣ-ΗΔΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣΩΜΑΤΟΣ | GIMNOCRACY-HEDONISMGIMNOCRACY-HEDONISM” endedup being a good blog post and I alucatly ended up being very joyful toread the blog. Thanks for the post-Lucille

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]