Acasă » 2010 » Februarie » 21 » Fără comentarii: Scandal la Consiliului Local Colonița
20:43
Fără comentarii: Scandal la Consiliului Local Colonița
Ședința consiliului local din s. Colonița:
Cu privire la vînzarea-cumpărarea terenului aferent obiectivului Complex inginero-laboratoric (MIS) 50%  din s-5, 1116 ha cetățeanului Darii Lilian.
Cu privire la vînzarea-cumpărarea terenului aferent obiectivilui Complex ininero-laboratoric (MIS) 40% din 5,1116 ha.
 
La rugamintea insistentă a domnului Mitea Ghimpu materialul video a fost sters de pe site-ul Coloniței cu argumentul ca nu reprezintă imaginea corectă a familiei sale.

Puteți vedea materialul pe youtube ( pentru a vizualiza click aici)
Categorie: VIDEO | Vizualizări: 1675 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/4
Total comentarii : 391 2 3 4 »
39 militaryburn  
0
va "freaca" familia Ghimp de va rupe. Corupti si/sau prosti sunteti niste carpe. sper sa va reveniti cei care dormiti. Si respect pentru cei cu verticalitate!

38 eeeeeeeeeeeeeee  
0
Cei care au iesire directa la consiliul, propun ca toate licitatiile sa fie publicate si pe spoturile publicitare din sat, am si eu posibilitatea de a cumpara si am prieteni care au fost deacord de a cumpara multe obiecte, care au fost vindute, ca deexemplu sala sportiva din centru, doreau sa construeasca o casa cu 6 etaje dar cineva sa virit nasul, BARANOV, rog sami spuie cineva cu ce pret sa realizat daca shtie

37 offline  
0
Eu rămân trăsnit cît de uşor poate fi vîndut pamînturile ce le-au prelucrat stră stră bunaeii mei , şi ai voştrii . E o foarte mare ruşine ca la toate astea sta acea proslavită familie ,,Ghimpu,,..Ruşine.....

36 Linda  
0
Daca e totul e legal, cu atat mai bine pentru Colonita. Daca nu, exista oameni competenti care vor afla asta.
Optam pentru transparenta. Atata tot!

Referitor la Adunarea generala a satului, nu m-am adresat personal Dvs. Imi dau seama si cunosc despre cine trebuie sa organizeze aceste adunari. A fost doar o notificare, si o reamintire, si o doleanta.


35 ghimpu  
0
Mult stimată Ludmila Sîrghi,
Ceea ce ţine de Adunarea generală a satului ţine de atribuţiile Administraţiei publice locale, adică Primar sau la propunerea a două treimi din consiliu.
Eu sau Dumneata nu putem realiza acest deziderat.
Aţi întrebat:
1.De ce licitaţiile se fac într-un fel sau altul pe ascuns ?
2.De ce nu participă sătenii la astfel de decizii?
Vă răspund:
Sunt aproape convins că la o licitaţie publică, cît de mult nu şi-ar dori cineva,Primarul sau membrii comisiei de licitaţie, să ocolească cadrul legal, este practic imposibil. Şi argumentez de ce:
I. Cu două săptămîni înainte de a petrece licitaţia, primăria este obligată să facă un anunţ în Monitorul Oficial şi minim în 2, 3 ziare publice. Acest anunţ conţine următoarele: locul amplasării, intravilan, extravilan, preţul iniţial, destinaţia, bonitatea şi modul licitaţiei.
II. La licitaţie are dreptul să participe oricine dacă deţine cetăţenia Republicii Moldova. Şi încă un lucru foarte important este că cei care participă la licitaţie achită la bancă un comision de 0.2 % din suma evaluată a imobilului.
Aţi pomenit de grădiniţă. Acest obiect nu poate fi vîndut la licitaţie pentru că este proprietate privată pe cote părţi a 710 cotaşi. Aceşti 710 cotaşi s-au repartizat pe grupuri. Fiecare grup are un lider delegat cu drept de vot. Aici vreau să vă aduc la cunoştinţă că s-a transmis acest obiect(grădiniţa) în proprieate în baza unui proces verbal a comisiei de partajare(aprobat de Adunarea generală a cotaşilor). În acest context vreau să înţeleagă toată lumea, Adunarea generală a coproprietarilor este organul suprem şi nu are dreptul să se implice în activitatea ei nici primăria satului Coloniţa, nici Parlamentul, nici Guvernul. Am primit această construcţie absolut legal.
La licitaţie pot fi vîndute doar bunurile statului şi nu cele cu titlul de proprietate privată.

34 Linda  
0
Credeti ca daca vom obtine statut de "site oficial al primariei Colonita", ni se vor oferi mai multe informatii, mai ales despre licitatii care nu se vor a fi cunoscute, plangeri, probleme...?! Ma indoiesc... Dimpotriva. Ma tem ca asta va determina o constrangere a independentei editoriale a site-ului...

33 Pretty  
0
Avem rezervata rubrica PAgina primariei unde trebuie sa reflectam ceea ce se intimpla in primarie, dar nu primi informatie.. din pakate si ori de cite ori mergem ni se zice ca nu sunt informatii importante sau mari stiri/// cool wacko

32 Eugen  
0
Ar fi bine si cred ca ... chiar corect ca sa obtineti un statut de "site oficial al primariei Colonita". unde sa se puplice
- anunturi;
- licitatii;
- decizii;
- scrisori deschise;
- plangeri
- etc.
aceasta va reflecta imaginea adevarata a administratiei locale si profisionalismul functionarilor. Totodata cetatenii vor fi informati la timp si se vor putea implica in activitatea primariei.
in concluzie: trebuie sa obtineti dreptul de presa oficiala.
Va rog sa va expuneti, cine este pentru si chiar de adunat semnaturi.
Va mutumesc

31 sanda  
0
cit de cit vedem si noi ce se mai intimpla prin primarie.bravo...

30 Linda  
0
Va multumim, dle. Ghimp pentru implicare. Nu stiu cat de multumiti sunt cei care au primit/sau nu un raspuns (ramane sa spuna ei), dar e un pas inainte oferirea acestui feed-back.

O dovada de respect fata de sateni este oferirea unui raspuns, indiferent de intrebarile si acuzatiile pe care le aduc.
Ne-am bucura tare mult, daca ar exista permanent acest feed-back, atat din partea primarului, a consilierilor si a altor responsabili din cadrul primariei, cat si a altor persoane implicate in discutiile de pe site.

Scopul acestui site este sa ofere o platforma de discutie, care, din pacate, nu se realizeaza in alta parte.
Spuneti-ne va rog, cand a fost facuta ultima adunare a satului? Nu prea tin minte ca noua conducere a satului sa fi oraganizat vreo una. De ce nu se discuta mai intai cu satenii astfel de probleme? De ce se fac aproape pe ascuns aceste tranzactii? O constructie sau un teren care apartine satului, este al satului! Si nu al primariei sau al consilierilor! Satenii trebuie sa decida, impreuna cu conducerea satului.
A fi un conducator nu inseamna sa iei decizii de unul singur, ci sa coordonezi si cu ceilalti!

Cred ca cea mai mare nedumerire si nemultumire a satenilor de aici se trage. Ca nu li se cere si lor parerea.
Sunt de acord ca trebuie sa se faca ceva cu gradinita din deal, asa cum a trebuit sa se faca si cu scoala veche sau baia publica... Dar de ce oamenii nu cunosc despre asta? De ce nu se anunta ca va fi o licitatie sau alta? Pur si simlu, se da impresia ca la mijloc se afa interese pentru a nu face cunoscute unele lucruri...
Daca trebuie sa se vanda ceva din satul acesta, atunci trebuie sa fie facute licitatii, la care sa poata participa oricine si pe care sa o castige cel care ofera mai mult. Din pacate la noi, totul se face cumva in taina... Si in loc sa castige bugetul satului, pot castiga buzunarele doar a unora. E simplu, dai sansa de cumparare persoanei care iti "convine" si esti bine merci...

Nu zic ca nu puteti dvs. cumpara terenul sau gradinita, dle. Ghimp, dar totul trebuie sa fie facut legal. Sa se faca licitatie si sa se obtina de la cumparator suma cea mai convenabila pentru bugetul primariei si cea care este in concordanta cu obiectul dat in vanzare.

Multumim tuturor pentru implicare!
Cu speranta rezolvarii situatiei,
Ludmila Sarghi.


1-10 11-20 21-30 31-39
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]