Acasă » 2010 » August » 3 » Maria Oglindă: Prin greutăţi spre stele
17:34
Maria Oglindă: Prin greutăţi spre stele
Câta voință trebuie să ai ca să ajungi din om al străzii, femeie de afaceri? Neînchipuit de multă! Într-o suburbie a Veneţiei o consăteancă de-a noastră, din Coloniţa, a reuşit să demonstreze că se poate. 

Cu 10 ani în urmă Maria Oglindă dormea în clădiri părăsite şi, nu de puţine ori, era nevoită se se hrănească, împreuna cu familia, din coşurile de gunoi de pe marginea străzii. Îşi spăla hainele pe furiş în veceurile magazinelor, iar astăzi este o doamnă respectată, patroană a unei agenții nupţiale, proprietară a unui magazin de rochii de mireasă şi dansatoare la nunțile moldovenilor.
Acum 10 ani când a venit în Italia, împreuna cu soţul şi fiul, Maria Oglindă avea doar hainele de pe ea şi o mulţime de datorii. A ajuns acolo după ce brutăria pe care o deschise la Coloniţa a falimentat. Nu şi-a permis, însă, niciodata să cerșească mila cuiva.
Cu greu, şi-a găsit totuşi un loc de muncă, apoi s-a angajat şi soţul. A strâns bănuţ cu bănuţ, iar dupa opt ani şi-a luat inima-n dinţi şi a deschis o agenţie de nunţi pentru moldovenii din Italia. Ea organizează evenimentele până în cele mai mici detalii. A luat şi lecţii de coreografie ca să creeze o trupă de dansatori, din care acum fac parte fiica, fiul şi nora.


Chiar dacă sunt la mii de km de casă, moldovenii din Italia nu renunţă la grandioasele nunţi tradiţionale. Dovada este faptul că localurile specializate care oferă astfel de servicii sunt rezervate pentru cel puţin o jumătate de an înainte.
Şi pentru ca totul să fie impecabil, Maria a deschis şi un magazin în care expune rochiile pe care tot ea le coase. Aici o ajută nora şi nepoţica. Maria ştie gusturile moldovencelor, aşa că le coase rochii care mai de care mai pompoase şi mai înfoiate. Iar cumparatoare are o mulţime, mai ales că şi preţurile sunt "moldoveneşti”.
Cea mai scumpă rochie în magazin este una de culoare bej, care costa 1500 de euro, iar cea mai ieftină costă 350 de euro.
Acum Maria este mândră de ceea ce face împreună cu familia sa, iar noi ne mândrim că există oameni care ne învaţă să nu rămânem la pământ atunci când ne împiedicăm, ci să ne ridicăm şi să mergem înainte, aşa cum a facut Maria Oglindă. Acum e sigură că afacerea ei va prospera atâta timp cât în Italia vor exista moldoveni.


Sursa: 
Categorie: Social | Vizualizări: 1076 | Adăugat de: Linda | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]