Acasă » 2010 » Ianuarie » 7 » Să vă fie de bine cu Naşterea Domnului!
15:16
Să vă fie de bine cu Naşterea Domnului!

La 7 ianuarie, creştinii din Moldova sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi. Cu ocazia marii sărbători se pregătesc bucate tradiţionale, din butoaie sunt scoase cele mai alese vinuri, oamenii se felicită reciproc cu bucurie, iar copii merg de la casă la casă pentru a vesti Naşterea Domnului Iisus Hristos prin colinde Sfinte.

Biserica din Coloniţa i-a găzduit astăzi, la fel ca în fiecare an, pe toţi creştinii care au venit să se bucure de Naşterea Domnului. 

Sfântul locaş a fost astăzi plin de enoriaşi, dintre care aproape jumătate erau copii, veniţi să vestească şi ei, alături de cei maturi, naşterea Mântuitorului, dar şi să primească daruri.

Cu ocazia Crăciunului a fost ţinută o slujbă deosebită, corul bisericii cântând şi câteva colinde; însă acesta nu a fost suficient de pregătit în acest sens, unele colinde fiind întrerupte la jumătate, iar în altele simţindu-se o mare disonanţă.

La sfârşitul slujbei toţi copiii au fost rugaţi să se adune şi să colinde împreună pe cei veniţi la biserică, ei alegând una dintre cele mai cunoscute colinde de pe la noi –„Steaua sus răsare”. Tuturor le-au fost oferite în dar dulciuri, cumpărate din banii adunaţi de la oameni cu suflet mare, care au binevoit să doneze din puţinul lor pentru ai bucura pe copilaşi.

Dacă celor mici le-au fost dăruite bomboane şi biscuiţi, cei maturi au primit în dar câte un Crăciunel proaspăt şi aromat, simbol al Crăciunului din vremuri străvechi, care poartă sensul naşterii şi al reînnoirii.

Părintele Victor le-a urat tuturor sănătate şi i-a îndemnat pe enoriaşi să fie mai buni unii cu alţii şi să facă cât mai multe lucruri frumoase. 

Categorie: Social | Vizualizări: 871 | Adăugat de: Linda | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]