Acasă » 2010 » Septembrie » 21 » Site-ul Coloniţei trece pe www.COLONITA.md
02:04
Site-ul Coloniţei trece pe www.COLONITA.md

Din dorinţă de modernizare şi pentru a deveni mai accesibili am decis să facem un pas mare şi sa creăm o adevărată pagină a satului nostru.
şi dacă www.colonita.ucoz.com a fost un site de început, unde defapt am învăţat a lucra, păi www.colonita.md este un site profesionist creat de către un designer specialist în domeniu şi pe un domeniu privat. 

WWW.COLONITA.MD este pagina web oficială a satului Coloniţa – aici vor fi publicate şi puse în discuţie cele mai actuale şi importante evenimente şi probleme din sat; de aici vei putea afla tot ce se întâmplă în primărie, liceu, grădiniţă, centrul de sănătate sau pe strada pe care locuieşti; aici te vei putea implica şi îţi vei putea spune propriile păreri şi opţiuni.

Site-ul www.colonita.md a fost creat la iniţiativa a câtorva tineri din s. Coloniţa: Valeriu Ciorbă, Vica Mazîlu şi Ludmila Sârghi. Noi suntem responsabili ca cele mai proaspete ştiri să ajungă în casele voastre, la un click distanţă, iar graficianul web va avea grijă să vă bucure ochiul cu un design plăcut şi cu un meniu accesibil.

WWW.COLONITA.MD este o sursă de informare liberă şi independen­tă şi nu este susţinută financiar de nici un actor politic sau vreo au­toritate locală. Primăria Coloniţa, prin hotărârea Consiliului local din 11 august 2010, a alocat 1100 lei pentru a cumpăra domeniul colonita.md, în aceşti bani incluzându-se doar suma necesară pentru cumpărarea domeniului şi plata pentru hosting, nu şi pentru remunerarea serviciilor designer-ului grafic sau reporterilor. Aceşti bani nu vor implica însă, vreo constrângere sau cenzură din partea autorităţilor locale.

Cu primăria, la fel ca şi cu celelal­te instituţii publice din sat, am creat o relaţie reuşită de colaborare. Ca rezultat al acesteia veţi putea găsi pe site informaţii recente despre activitatea acestora şi chiar decizii şi procese verbale începând cu anul 2007 încoace.

Prin intermediul acestei pagini web a satului vrem să oferim trans­parenţă în procesul decizional, aşa cum se cere într-o societate demo­cratică şi liberă.

Meniurile site-ului sunt create şi aranjate în aşa mod încât să aveţi acces uşor şi comod la informaţiile care vă interesează. Astfel, toate materialele publicate pe site vor fi împărţite în mai multe categorii, fiecare dintre acestea având o serie de subcategorii, pentru a putea găsi şi accesa repede şi uşor informaţia care vă interesează. Iată o scurtă prezentare a acestora (le puteţi găsi în partea de sus a paginii web):

• Rubrica „Despre Coloniţa” cu subdiviziunile: Istoric, Aşezare geo­grafică, Populaţie, Personalităţi.

• „Primăria”, cu subcategoriile: Consiliul Sătesc, Primarul, Servicii publice, Alegeri, Licitaţii, Documente publice, Buget/Rapoarte

• „Educaţie” divizat în: Grădiniţa, Liceul "Gheorghe Ghimpu”, Şcoala muzicală

• „Sănătate”: Centrul de Sănătate, Farmacia

• „Cultura/Sport”, împărţit în: Bi­serica "Adormirea Maicii Domnului”, Biblioteca, Ansamblul "Lăstăraşii”, Sport, Cultură

• „Economie”: Infrastructură, Agenţi economici.

• „Foto” şi „Video”

Pentru a vedea toate informaţiile de pe site, fără a le categorisi pe domeniile descrise mai sus, accesaţi rubrica „Noutăţi”, iar pentru a reveni la pagina principală a site-ului, acce­saţi „Home”.

Pentru a vă simplifica accesul, am creat şi un motor de căutare în cadrul site-ului (în colţul din dreapta, sus). În cazul în care doriţi să aflaţi informaţii despre ceva sau cineva anume, scrieţi cuvântul cheie aici şi motorul de căutare va găsi toate articolele care conţin acest cuvânt.

WWW.COLONITA.MD mai dispune de două subdomenii: Anunţuri şi Forum. La „Anunţuri” oricine dintre Dvs. îşi va putea plasa informaţia despre vânzare/cumpărare, cere­re/ofertă, în mod gratuit. Pagina „Forum” este destinată discuţiilor asupra diferitor teme şi probleme, în special ce ţin de satul Coloniţa.

Prin comunicare pot fi scoase la iveală probleme importante, pot fi găsite soluţii şi căi de rezolvare a lor – trebuie doar să ne implicăm, să participăm la viaţa comunitară, să lăsăm indiferenţa şi interesele personale la o parte şi să încercăm să facem din satul nostru un „centru al lumii”, un loc în care să revenim cu drag în fiecare zi de la ore, serviciu… sau din ţări străine.

Toate bune! Ne reîntâlnim pe www.colonita.md 

P.S. Aducem sincere mulţumiri tuturor care au susţinut moral,financiar şi tehnic lansarea acestui  proiect .

Categorie: Diverse | Vizualizări: 10541 | Adăugat de: Pretty | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]