Acasă » 2009 » Noiembrie » 8 » Vacanţa se prelungeşte şi pentru elevii din Coloniţa
22:16
Vacanţa se prelungeşte şi pentru elevii din Coloniţa

Lecţiile vor fi amânate şi la liceul "Gheorghe Ghimpu", pentru o săptămână, la fel ca în toate instituţiile de învăţământ din ţară. Decizia a fost luată de către Guvern pentru a evita răspândirea gripei pandemice. 

Dacă nu vor interveni alte schimbări, elevii vor putea reveni la studii peste o săptămână, la data de 16 noiembrie. Orele vor fi recuperate, însă nu se cunoaşte încă prin ce modalitate. Ministrul Învăţământului a declarat că aceasta se va face în dependenţă de alegerea directorilor instituţiilor de învăţământ. Citiţi mai jos o serie de sfaturi pentru a evita îmbolnăvirea cu gripa de tip nou A1H1

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura / gâtul. Într-o epidemie globala de aceasta natură, este aproape imposibil să nu intrăm în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precauţiilor.

Contactul cu virusul H1N1 nu este o problemă atât de mare pe cât este proliferarea.

Chiar dacă sunteţi încă sănătoşi şi nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare, câţiva paşi foarte simpli, paşi nu pe deplin subliniaţi în majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicaţi (în loc să ne concentrăm pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):

• Spălarea frecventă a mâinilor.

• Abordarea "Jos mâinile de pe faţă". Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a vă atinge orice parte a feţei (cu excepţia cazului în care vreţi sa mâncaţi, sa va spalaţi sau sa va pălmuiţi).

• Faceţi gargară de două ori pe zi cu apa calduţă sărată (folosiţi apa de gură Listerine dacă nu aveţi încredere în sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile după infectarea iniţiala în gât / cavitatea nazala pâna sa prolifereze şi să manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargară previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apă sărată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana infectată. Nu subapreciaţi această metodă de prevenire simplă, ieftină şi puternică.

• În mod similar punctului nr. 3, curaţaţi-va nările cel puţin o dată pe zi cu apa călduţă sărată. 
Sursa: jurnal.md

Sănătate tuturor!!!
Categorie: Social | Vizualizări: 839 | Adăugat de: Linda | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
0
1 oli4ka_96   [Intrare]
gripa A(H1N1) biggrin

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]