Acasă » Articole » Din "ECOU"

Interviu cu Parascovia Chetrean: Despre GRĂDINIŢA DE COPII

GRĂDINIŢA  DE COPII – PRIMA INSTITUŢIE  ÎN CARE

ÎNCEPEM SĂ NE FORMĂM CA PERSONALITĂŢI !

 

Copilăria – nu e nimeni dintre noi care să nu-şi amintească de această vîrstă  de aur ca de un vis dispărut cu care nimic nu poate fi asemuit mai pe urmă. Amintindu-ne de copilărie ne apare în minte imaginea grădiniţei pe care am fregventat-o şi care ne-a oferit atâtea bucurii copilăreşti. Ne întrebam oare ce le oferă astăzi gradiniţa Nr. 24 copiilor din satul nostru. Răspunsurile le-am aflat desigur de la cea care de cîţiva ani activează ca director al Gradiniţei Nr. 24 , dna Parascovia Chetrean.

 

  Care sunt obiectivele prioritare  în instituţia  pe care o conduceţi ?

 

  Pentru anul de studii 2006-2007 obiectivele prioritare sunt : stimularea creativităţii preşcolarilor în procesul instructiv- educativ ; dezvoltarea fizică ca condiţie necesară pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor; formarea culturii ecologice.

 

 

  Ce fac copiii toată ziua? Cum e cu activitatea extracurriculară ?

 

  Acum  este vacanţă, copiii sunt antrenaţi doar în activităţi distractive de joc. În perioada de studii avem un program care include activităţile indicate în  „Curriculumul educaţie  preşcolarilor ” . Activităţile extracurriculare sunt pregătite de către educatori împreună cu conducătorul muzical, Mariana Cara. Ultimele activităţi au fost sărbătoarea „ Adio Grădiniţă” şi sărbătoarea de Ziua copilului la 1 iunie. Unde copii au declamat,   au dansat, au cîntat, s-au distrat.

 

  Cum apreciaţi nivelul înzestrării instituţiei cu materiale  instructiv - metodice?

 

  La capitolul acesta suntem bine: dispunem de materiale instructive la metemetică, dezvoltarea vorbirii, jucării, inventar sportiv. Anul acesta Primăria ne-a alocat mijloace pentru procurarea literaturii metodice – 3000 lei, jucăriilor- 18 000 lei, un centru muzical, un televizor, un xerox.  Anul viitor sperăm să ni-se  aloce bani pentru procurarea unui computer.

 

  Părinţii sunt îngrijoraţi de insuficienţa locurilor  în grădiniţă. Cum vedeţi dvoastră diminuarea acestei probleme la moment?

  

  Întradevăr problema majoră este spaţiul. Sunt mici în grupe spaţiile pentru activităţi , zonele de joc. După estimările noastre grădiniţa în prezent are nevoie de spaţiu  încă pentru două grupe. În noul an de studiu vom completa din nou la maximum grupele

existente şi cu părere de  rău nu vom putea deschide o grupă de creşă (copii de la 2 ani) pentru ca să fie satisfăcute cererile pentru copii de la 3 la 7 ani.

 

  Este insuficient spaţiu în interior, în schimb aveţi o curte amenajată, curată, cu multe flori, havuz, teren de joc, pavilioane drăguţe. Cum va reuşit ?

 

  Am muncit mult în primii ani după reparaţia capitală. Desigur a contribuit Primăria, ne-au ajutat părinţii. Am şi participat la concursul „Cea mai frumoasă curte a grădiniţei de copii ”, unde am ocupat în 2003 locul I, la etapa de sector. În fiecare an mai sădim arbori, flori şi împreună cu copiii avem grijă de toate.

 

 

 Vă dorim noi realizări!

 

„ECOU”  nr.5    iunie  2007

 

Categorie: Din "ECOU" | Adăugat de: Admin (06 Oct 2008) | Autor: Elena Sarghi
Vizualizări: 635 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]