Acasă » Articole » Din "ECOU"

Ziua elevului - surpriză plăcută pentru elevi, experienţă de neuitat pentru profesori

Ziua elevului - surpriză plăcută pentru elevi, experienţă de neuitat pentru profesori

 

“Uf! Ce bine că e vineri… S-a mai terminat o săptămână de învăţătură… Mâine voi dormi în sfârşit mai mult. Da! Până după amiază! Ceasul nu va mai suna, mama nu mă va trezi…”   Aşa gândea, probabil, fiecare elev din şcoala noastră în dimineaţa ultimei vineri din septembrie. Dar… Surpriză!!! De după colţul şcolii se aude muzică, mai mergi doi paşi şi-i zăreşti pe profesori...  şi nu te mai ceartă că întârzii, ci îţi zâmbesc binevoitor… Hmm! Ceva se întâmplă, dar ce?  Ei bine! În acea zi de vineri, ultima din prima lună de toamnă, profesorii, la iniţiativa dnei. Nadejda Martinici au hotărât să  coloreze decorul, un pic sumbru al elevilor şi să le ofere o zi a lor – „Ziua elevului”.

 

Dimineaţa, elevii au fost întâmpinaţi de muzică, zâmbete şi baloane colorate, agăţate pretutindeni. Pentru a se îndulci, fiecare a primit câte o „ciocolăţică”, iar în piept li s-a prins câte o „mutriţă” drăgălaşă, tăiată cu grijă din carton pe care scria „Dăruieşte un zâmbet celui care ţi-a dăruit buna dispoziţie”.

Dirigintele fiecărei clase s-a străduit să facă atmosfera cât mai plăcută în sălile de clasă, făcându-le mici surprize elevilor şi purtând discuţii interesante cu ei. Orele au fost mai scurte, iar profesorii mai puţin severi. La recreaţii, în faţa şcolii au fost organizate jocuri distractive, iar la careu au fost menţionaţi şi felicitaţi cei mai buni elevi la învăţătură.

 

O zi deosebită a fost şi pentru micuţii clasei I, care au cântat, au dansat şi au recitat poezii la sărbătoarea lor - „Balul Bobocilor”, dovedind că au trecut „pragul” şi că merită să fie primiţi în rândul elevilor.

Colegii lor din clasa a II-a – a IV-a i-au felicitat, prezentând scenete, cântece şi dansuri.

 
 
Punctul culminat al sărbătorii l-a constituit „lupta” crâncenă dintre profesori din cadrul întrecerilor sportive „Starturi vesele”. Două echipe, formate din profesori şi din alţi lucrători ai şcolii au avut de trecut prin probe „de foc”, unde au dovedit  că sunt nu doar profesori excelenţi, ci şi sportivi buni, coechipieri uniţi, oameni plini de energie şi cu un sănătos simţ al umorului.
 
 
 
Îmbrăcaţi cât mai lejer, cu ghete comode în picioare, cu părul prins în codiţe, timp de mai bine de o oră, profesorii noştri s-au simţit din nou şcolari.
Elevii, care de astă dată erau pe post de spectatori, au susţinut ambele echipe cu aplauze şi cuvinte de încurajare.
 
 

La sfârşitul probelor, chiar dacă au fost concurenţi, s-au aşezat cu toţii la podea într-un cerc al prieteniei, obosiţi, dar şi mulţumiţi.

 
 

Aşadar, „Ziua elevului” a fost nu doar o surpriză plăcută pentru elevi, dar şi o experienţă de neuitat pentru profesori.

 

 

Din „ECOU” octombrie 2007     

Categorie: Din "ECOU" | Adăugat de: Admin (06 Oct 2008) | Autor: Ludmila Sarghi
Vizualizări: 3574 | Comentarii: 1 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 1
0
1 anoshka   [Intrare]
doamna ANGELA e ca intotdeauna splendida,iar doamna MARTINICI,ca intotdeauna e sufletul scolii!!!!BRAVO BRAVO BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]