Acasă » Articole » Din "ECOU"

Frumuseţea – eternitatea contemplându-se în oglinda timpului

Frumuseţea – eternitatea

contemplându-se în oglinda timpului

  Un cult pentru frumuseţe există încă din trecut. Chiar şi datele istorice ne confirmă că femeile îşi purtau de grijă şi încercau să-şi îmbunătaţească aspectul exterior prin diferite metode. Ele au fost cele care au pus baza cosmetologiei moderne, metodele perfecţionându-se cu fiece an înaintat pe axa timpului.

Până nu demult, femeile din Coloniţa utilizau tehnici dintre cele mai netradiţionale pentru a deveni mai atrăgătoare şi mai încântătoare. De exemplu pentru a conferi părului mai multă strălucire şi pentru al face mai mătăsos femeile foloseau pe post de şampon un amestec special pe bază de cenuşă, numit ‘’leşie ‘’, iar pentru aranjarea părului ele erau nevoite să stea ore în şir  la gura sobei, făcându-şi bucle cu ajutorul unor cuie încinse. Un alt tip de coafură o reprezenta cocul pentru femeile căsătorite şi cosiţele pentru cele tinere. Cocul era făcut dup[ o metodă specială : femeile făceau un ghemotoc din sârmă în jurul căruia se făcea cocul, coafura era, astfel, mai reuşită, iar părul părea  mai voluminos.

 


   Pentru menţinerea coafurii foloseau oţet, bere sau borş alimentar. În lipsa rimelului şi a creionului unele femei îşi evidenţiau sprâncenele cu  ajutorul smoalei topite, aplicată foarte atent cu un ac. Efect ce dura 3-4 săptămâni.

 

   Astăzi, industria cosmetologica a înregistrat  o adevărata revoluţie, oferindu-i femeii moderne un şir  de posibilităţi pentru a-şi valorifica frumuseţea. Şi femeile din satul nostru pot avea parte, în prezent, de o tratare  specială putându-se lăsa făra nici o grija  pe mâinile unor specialişti.

  Ştiind că şi femeile din s. Coloniţa se bucură de acest privilegiu,  având un salon de frumuseţe local, am hotărât să mergem într-acolo pentru a afla mai multe detalii.

   Odată ajunse acolo, am rămas plăcut surprinse de atmosfera primitoare şi călduroasă ce domina aici.  Discutând cu proprietara, Eugenia Bâzgu, am avut parte de o noua surpriză, chiar în acea zi, pe 26 februarie salonul de frumuseţe împlinea 4 ani de activitate. Tot ea ne-a destăinuit că crearea acestui local a fost  un vis de-al ei încă din anii de şcoală, când îşi aranja

colegele, la realizarea acestui vis fiind susţinută totalmente de soţul ei. Dovadă a forţei visului ei este şi faptul că d-neaei a fost cea care s-a ocupat de toate amănuntele : de la găsirea locului şi până la organizare şi desing interior.

La început coloniţenii au beneficiat de servicii ca: freză, manichiură, pedichiură şi cosmetologie, de asemenea din acelaşi complex  făcea parte şi sauna. Mai târziu salonul îşi diversifică oferta cu mai multe servicii: extensia unghiilor, epilare, diferite metode de curăţare a pielii etc. În anul 2005 a fost deschisă  sala de shaping, care deşi se află într-un spaţiu mai restrâns le place femeilor pentru ca se lucrează cu fiecare în parte.

De toate aceste servicii nu se bucură doar femeile, de ele beneficiază şi bărbaţii, unii dintre ei fiind chiar clienţi  permanenţi ai acestui local.

Preţurile la serviciile oferite sunt accesibile, însa aceasta nu înseamnă că se reduce din calitatea lor, salonul având contracte cu firme de încredere ca Wella sau Londa.

 În prezent aici îşi exercită meseria 5 lucrătoare, fiecare fiind specializată într-un anumit domeniu:

-               Eugenia Bîzgu, extensia unghiilor, cosmetologie

-               Angela Milicenco, frizer

-               Mariana Fana, fitness

-               Natalia Rebeja, frizer

-               Angela Melnic, manichiură

 

  Am aflat  că nu se vor limita la atât şi îşi propun diverse proiecte de viitor cum ar fi deschiderea în timpul apropiat  a unei săli mai mari de shaping, dotate şi cu duşuri şi angajarea unui specialist în dansuri, care să  pregătească atât copii cât şi maturii ,  fie pentru participare la diverse concursuri, fie pentru plăcerea proprie.

Ca plan de perspectivă se doreşte crearea, în acelaşi complex cu sauna şi salonul de coafura, a unei pizzerii.

Toţi cei care doresc să simta atmosfera  familială şi să beneficieze de o îngrijire deosebita pot vizita salonul de luni pâna sâmbătă, de la ora 9 00 pâna la 20 00, iar pentru a evita aşteptările puteţi oricând  să faceţi o programare la nr. de tel. 57-94-58.

 

Angela Milicenco, frizer

 

 

 

Sala de shaping

 

Angela Melnic

 

 

 

 

 

 

 

Au fost în vizită Ludmila  Sârghi şi Natalia Orlovschi

 

Categorie: Din "ECOU" | Adăugat de: Linda (07 Sep 2008) | Autor: Ludmila Sârghi & Natalia Orlovschi W
Vizualizări: 811 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]