Acasă » Articole » Din "ECOU"

Frumos e satul, însă...

Frumos e satul, însă...

 Există unele lucruri care ne încurcă fericirea zilnică. Vrem să scoatem în evidenţă aceste probleme, care necesită o rezolvare imediată.

  Chinuiţi de talent

 

  Au trecut timpurile când pe tulpinile copacilor erau gravate declaraţii de dragoste, iar staţiile de autobuze erau  decorate cu inscripţii şi versuri sincere de iubire. Astăzi, unii tineri sunt chinuiţi de alt talent, şi anume

de inscripţiile grafity, iar mesajele scrise nu sunt de loc cele ştiute. Aici se aduc ode nu sentimentelor, ci rap-ului. Mesajele de genul  ‘’Rap the best’’ şi alte versuri lipsite de decenţă nu sunt deloc binevenite la staţii şi nici în oricare alte locuri publice.

  Nu vrem să încălcăm dreptul la autoafirmare şi libertatea cuvântului, ci pur şi simplu să transmitem artiştilor mesajul : Păstraţi talentul pentru proprii voştri pereţi, nimeni nu va susţine arta dvoastră !

 

 
 

 Ne vedem diseară‘ n parc    

           

  A venit primăvara şi odată cu ea primii fiori ai dragostei. În sfârşit ne-am găsit sufletul pereche şi nu ne rămâne decât să savurăm din serile petrecute împreună. Şi aici apare marea dilema – UNDE???

Acasă la mama – e prea îndrăzneţ şi mai ales prea devreme, acasă la el – nu e decent pentru o domnişoară educată...atunci unde?

   Totul ar fi mult mai simplu dacă ar fi un parc cu bănci, flori şi diferiţi arbuşti. Un loc unde ziua s-ar odihni bătrânii şi s-ar juca copii, iar seara se vor refugia cei dornici de romantism. Locul care se presupune a fi un parc este inundat şi a devenit de câţiva ani un „paradis” al gâştelor.

 

No comment

 

  Viaţa la cămin impune multe incomodităţi şi limitări, de exemplu bucătăria comună, spaţiu restrâns,viceu comun, unde mai adaugi starea acestora. WC-ul este intr-o stare oribilă de ţi-e groază şi să te apropii de el. Nu ştiu, poate locatarilor de cămin le convine această stare a WC-ului, nouă însă, celor care deseori mergem la disco-barul din apropiere, nu ne plac deloc aceste condiţii.

Cred că este posibilă crearea unui viceu, şi poate nu neapărat ultra-modern, măcar unul care să corespundă normelor sanitare atât de necesare. Îi rugăm mult pe cei responsabili de această problemă să o soluţioneze cât mai curând posibil.
 

 

 

Bătrânii noştri prieteni, nucii

 

  Îmi amintesc de copilărie şi deodată în memoria involuntară îmi apar acei nuci mari, verzi şi mai ales mulţi. Acolo regăseam gura de aer proaspăt în zilele de caniculă şi tot acolo luau naştere cele mai captivante jocuri. Cu părere de rău astăzi nici macar 40% din ei nu au rămas. Pentru noi, cei care au cunoscut adevărata valoare a lor şi pentru care ei nu au fost simple lemne de foc, nucii mereu vor rămâne prietenii copilăriei. Pentru cei care i-au tăiat au fost simple obstacole, pentru ei era mai importantă priveliştea casei lor, decât aerul curat şi umbra răcoroasă.
 

 

A realizat Natalia Orlovschi

Categorie: Din "ECOU" | Adăugat de: Linda (07 Sep 2008) | Autor: Natalia Orlovschi W
Vizualizări: 485 | Comentarii: 1 | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 1
0
1 anoshka   [Intrare]
nu-i posibil ca inca mai exista case cu wc-ul in asa condii si la 1km de distanta.vrem sa ne apropiem la europa,dar normele europene s-or scandaliza vazind asa locuinti,ce rusine.nici solutiuni pt a rezolva aceasta situatie nu cred ca cineva si-ar putea inventa.asa locuinti nu se mai construiesc de100000 de ani!!!!!

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]